2016-11-24
呢个「7号美食共和国」都已经开左一段时间,从佢装修开始,到开幕后一直都想黎试下,今次终于有机会!因为系星期日黎试,点知有两间「韩国、东南亚」美食都无开,不过都唔紧要,可以试其他野~成家人一齐黎,最好就系唔使等位,唔使排队。入到门口,见到环境唔错,好大,感觉好舒服,唯一问题系唔知点叫野食,而门口系有位姐姐企系度,大家有咩问题都可以问佢!睇左一轮,最后我地成家都决定食「日本菜」!!!日式滑蛋焗猪扒饭 $48虽然唔系好明点解叫焗饭,不过整体卖相都好吸引!猪扒肉质软滑,好有咬口,香喷喷的加上珍珠米,蛋汁带点甜味,几好味~日式炒拉面 $48呢个拉面,最欣赏就系佢够多配菜~一黎已经嗅到好香,酱汁惹味,拉面爽口,唔错!日式炒饭 $45呢个炒饭感觉较为普通,不过米饭粒粒炒得好分明,都值得一赞~芝士年糕 $18好失望啊~~~~拉出黎虽然见到芝士,但食落竟然系完全无芝士味?!好奇怪~~~~炸南瓜饼 $18咬开入面系紫色gei,味道十分普通,只系比芝士年糕好食~整体感觉算OK,不过不失,最钟意系佢个环境够舒服好靓~~~其实服饰态度都算唔错~唯一就系感觉食物种类看似很多选择,实际其实不算太多
成家人一齐黎,最好就系唔使等位,唔使排队。
睇左一轮,最后我地成家都决定食「日本菜」!!!
日式滑蛋焗猪扒饭
虽然唔系好明点解叫焗饭,不过整体卖相都好吸引!
日式炒拉面
日式炒饭
呢个炒饭感觉较为普通,不过米饭粒粒炒得好分明,都值得一赞~
芝士年糕
炸南瓜饼
咬开入面系紫色gei,味道十分普通,只系比芝士年糕好食~
唯一就系感觉食物种类看似很多选择,实际其实不算太多!!!
食物较为普通左d,有待改善~~~
不过星期日成家黎食,都算系个好地处gei~!