2023-10-29 657 浏览
话说朝早碌手机个阵见到有媒体介绍🥥椰子糊~杏仁糊、芝麻糊就食得多,开心果糊都食过,但🥥椰子糊真系未食过,所以即刻save低睇几时来食😎点知夜晚同同事系坚尼地城食饭讲起,大家都有兴趣,所以决定go go go,食饱再去食糖水😝去到餐厅已经差唔多十点,门口好多人😳谂住有排等啦,点知咁岩三位可以入得,唔洗等😏餐厅地方浅窄,一眼睇晒~枱仔得几张,但胜在装饰几有心思,几怀旧😚一坐低唔洗睇餐牌已经叫得😎🥥椰子糊!!!🥥椰子糊 ($25+ $8)本身椰子糊系热食,但上枱时只系暖暖地,唔会好热😗睇媒体介绍,原来椰子糊由泰国椰丝、晚造糯米同冰糖制成,工序颇多😳食落几清新,淡淡嘅🥥椰子味,唔会好浓,又唔会好腻,真心唔错😋但食左两啖,硬系觉得差少少野,见佢有清心丸,就额外加一份清心丸了😎清心丸软滑烟韧,几得意,加埋落椰子糊,冇得顶👍最后埋单,一碗 $33,非常抵食😏🍴食物特别又高质,💁‍♀️服务正正常常~但唔系度度都有得食椰子糊,所以绝对会再来😚
话说朝早碌手机个阵见到有媒体介绍🥥椰子糊~

去到餐厅已经差唔多十点,门口好多人😳
谂住有排等啦,点知咁岩三位可以入得,唔洗等😏

餐厅地方浅窄,一眼睇晒~
枱仔得几张,但胜在装饰几有心思,几怀旧😚
一坐低唔洗睇餐牌已经叫得😎
🥥椰子糊!!!
🥥椰子糊 ($25+ $8)
本身椰子糊系热食,但上枱时只系暖暖地,唔会好热😗

清心丸软滑烟韧,几得意,加埋落椰子糊,冇得顶👍
椰子糊 + 清心丸
最后埋单,一碗 $33,非常抵食😏
🍴食物特别又高质,💁‍♀️服务正正常常~
但唔系度度都有得食椰子糊,所以绝对会再来😚
2023-10-27
椰子糊 + 清心丸