2021-08-22
周末放假 想chill 下可以去就近嘅苏豪区。呢2 个月都去过苏豪区几次,介绍过西餐、阿根廷菜。今次都系酒吧,但系少有嘅泰式fusion酒吧餐厅。餐厅地方唔大,但系有唔少特色彩绘玻璃,坐喺出面几chill。餐牌上有唔少辣味菜式。但系菜式对唔食得辣/唔想食辣嘅朋友都好友善😂,我哋全餐都无辣架。🤣🔆Main 🍝Thai basil chicken spaghetti $68店舖推介泰式意粉。意粉炒得干身,色泽都几靓,加咗色彩缤纷嘅三色椒。选择半份就可以食到更多款式,半份份量都唔少, 可以2 个人分享。正常系会有九层塔同鱼露,酱料辣味香浓,会更加吸引。 但系,我哋今次叫咗走辣。 🥩The crying tiger steak “seua rong hai” $208安格斯肉眼扒已经切好咗,贴心服务值得加分。牛扒几大块,有少少肉汁同筋位,内里有部分系呈粉嫩嘅色泽,水准系正常发挥,仲可以自行选择点自家制嘅泰式辣酱。 🔆Skewers 🍢Wagyu ($32)和牛粒烧得外层香口内里软腍,想再来一串。🤣🌭Naem Sour Pork Sausage $32经发酵产生嘅独特酸味,酸味唔会太浓。质感系似
🔆Main
🔆Skewers
🍢Wagyu ($32)
和牛粒烧得外层香口内里软腍,想再来一串。🤣
🌭Naem Sour Pork Sausage $32
经发酵产生嘅独特酸味,酸味唔会太浓。质感系似肉碎集合而成,几特别。
🍍Pineapple $28
唔少客人都会点,开胃之选。 大大件菠萝,唔系得几片,几适合打卡。
🍆Eggplant $26
茄子同样香口,内里软腍
🔆Small bites
🍗Crispy Chicken Wings$52
炸单骨鸡翼超香口,唔会太厚炸粉。 味道适合钟意淡口味嘅朋友。如果想更浓味同辣味突出,可以选择Sriracha chicken wing。
🔆Drink
🥥Coconut $68 (8/10)
椰青系小编夏日嘅挚爱,好多椰子汁同椰子肉,外层仲刻有店舖logo, 几有心思。