2022-03-16
喺尖沙咀食中东菜当然无难度啦,但要环境舒适、食物好食就唔系好多间啦。早排去咗呢间餐厅就觉得好值得推介一下。平时嘅中东餐厅都比较夹摄但呢度环境舒适,每张台嘅距离都足够,慢慢享受都唔怕比人赶走haha嚟呢间餐厅有样嘢需要注意!!!就系餐牌嘅食物可能要店员帮忙介绍一下,因为有好多𩠌菜都唔太熟识,而店员又好好咁会介绍比我哋听。•Chapli kebab🥠•-去过土耳其嘅朋友对呢款烤肉应该唔陌生,系当地嘅地道食物。混入各种特色香料腌制,加入蔬菜煎香。味道较浓,带有少少辛辣感,未试过嘅朋友可以试下~•Chicken Karahi🐔•-铁锅炒鸡嘅份量十足,每件鸡件都好大旧,老板真系好好厨师利用简单配料同印度香料炒成嘅鸡肉,充满姜葱同番茄嘅香味,而且一啲都唔腻我觉得最可惜嘅系冇配饭食,因为酱汁真系好好𩠌饭!•Garlic nann🌮•-呢度所有嘅食物都好似巨大化咁,就连nann都半张台咁大件!无论点薄荷酱或者辣酱都好味,而且十分松软。
早排去咗呢间餐厅就觉得好值得推介一下。平时嘅中东餐厅都比较夹摄 但呢度环境舒适,每张台嘅距离都足够,慢慢享受都唔怕比人赶走haha嚟呢间餐厅有样嘢需要注意!!! 就系餐牌嘅食物可能要店员帮忙介绍一下,因为有好多𩠌菜都唔太熟识,而店员又好好咁会介绍比我哋听。
•Chapli kebab🥠•
•Chicken Karahi🐔•
铁锅炒鸡嘅份量十足,每件鸡件都好大旧,老板真系好好
我觉得最可惜嘅系冇配饭食,因为酱汁真系好好𩠌饭!
•Garlic nann🌮•