2018-04-25 893 浏览
难得男朋友最近投资得利,于是请我食饭,拣咗一间喺佢屋企附近嘅商场。晚餐来讲两个人食,又唔想食日本野,最后就拣咗呢间食西餐同生蚝嘅餐厅呢间餐厅其实系自己住嘅乐富都有,不过就好细间,得10个座位左右。相反将军澳分店就好大间,仲有落地玻璃观景位,亦有室外位,景色唔错,望出去系一个花园香煎虎虾配龙虾汁烩米型粉好食,虎虾嘅肉质好结实,啲肉好入味,煎得香口。自己本身都钟意食米型粉,我会形容为好烟韧嘅饭粒,每不一匙粉入面都会不埋好多汁,食落好正好和味炭烧澳洲羊架烧得好香,啲肉好嫩好易咬开,每咬一啖啲肉汁都流晒出嚟,唯独系个羊架真系有啲细,食落唔够喉炸啤酒味薯条系完全冇啤酒味嘅,可能个名只不过系gimmick,纯粹觉得啲薯条都几好食嘅,炸得几香脆,似麦当劳嘅薯条之后再嗌左几只生蚝,呢度嘅生蚝好平,自己唔系好识食所以都费事评论,但好肯定系冇腥味既,亦都无食到啲蚝壳碎片价钱来讲又唔系好抵食,店员嘅服务亦好普通,唔会主动问有咩需要,而且都冇乜笑容,所以如果有钱食好嘢嘅话,都唔会再拣呢间

香煎虎虾配龙虾汁烩米型粉

炭烧澳洲羊架