相信大家都试过跟住米芝连嘅推介去食饭,我哋都唔例外,不过往往个结果都系上哂直升机,中哂伏😑今次介绍嘅餐厅主打手工意粉,用得呢个gimmick作为主打和招来,我哋食之前都好期待🤤 而且每一道菜式上枱后,店员都会主动介绍食法和食材,够贴心👍🏻事不宜迟,介绍喇:Red Prawn Tagliolini ($380):哗!呢个真心正,西班牙红虾够大只、多膏😍手工意粉口烟韧,粗幼适中,捞埋个虾头膏,鲜味十足,味道香浓!最惊喜系虾肉弹牙,唔似一般雪藏虾咁霉,我哋可以话系必叫!Carbonara Tagliolini ($168):食得意粉,又点可以唔叫埋呢个?店经理向我哋诚意推荐,话呢个Carbonara只用最正宗嘅方法去煮(ed小分享:正宗嘅carbonara系绝不会用忌廉或奶去整滑个口感㗎!只会用鸡蛋和芝士做个汁) 。餐厅用嘅系Guanciale(猪面珠肉),而非坊间常用嘅cheap cheap 烟肉,有咬口,又唔会死咸,份量多又大粒,正!意粉相对上面款红虾意粉淋身,我哋估系因为想令个口感更加衬个汁🤔甜品我哋就要咗Crème Brûlée ($88):蛋味香浓,面头嘅焦糖又唔系好甜,一硬一软嘅

甜品我哋就要咗Crème Brûlée ($88):蛋味香浓,面头嘅焦糖又唔系好甜,一硬一软嘅组合好唔错!完美句号😌

如果大家想订枱,记得预早一个月打电话去呀,好full㗎🤫
  • 红虾意粉