2007-12-18
以酒店嘅自助晚餐计收$178,依度真系算数一数二抵食,试过之后,又觉得唔错㖞,好过预期添,食物质素都唔赖,当然唔会话好到「氹」一声,我觉得都有几个卖点:1.Spinning Salad,2.中式老火汤,3.生蚝、龙虾仔、翡翠螺,4.自助咖啡吧。其他仲有烧味、即煮面档、冷盘、寿司、鱼生、热盘,夹夹埋埋都好几十款!不过,烤猪柳(即切肉车)麻麻哋,甜品亦都系唔得,选择少质素唔似样,反而个凉粉掂,点解掂?因为可以自家制超级B仔凉粉,好多款粒粒生果俾你配搭,再加埋蜜糖糖浆、石榴糖浆或椰奶,整多球香芋椰子雪糕放上面,几正架!有老友问,D沙律有得自己DIY咪得啰,使乜搞咩Spinning Salad!沙律好食,除咗D沙律菜够新鲜,唔会话湿立立外,够冰冻,酱汁捞得够均亦系好重要,所以,Spinning Salad就做到以上效果,佢用冰镇住个沙律兜,将你拣好嘅沙律菜、配料同酱汁一路转一路捞均,同你就咁自己捞埋系有分别嘅。D沙律菜冰镇过,够冻,食落就索索声,更爽脆,而酱汁够均,唔使讲都知咁样会好味D啦!此外,佢哋个沙律吧,晌沙律菜、配料同酱汁都好多嘢拣!老火汤方面,虽然唔系咩贵价汤,好似依次饮嘅只系红萝卜
有老友问,D沙律有得自己DIY咪得啰,使乜搞咩Spinning Salad!沙律好食,除咗D沙律菜够新鲜,唔会话湿立立外,够冰冻,酱汁捞得够均亦系好重要,所以,Spinning Salad就做到以上效果,佢用冰镇住个沙律兜,将你拣好嘅沙律菜、配料同酱汁一路转一路捞均,同你就咁自己捞埋系有分别嘅。D沙律菜冰镇过,够冻,食落就索索声,更爽脆,而酱汁够均,唔使讲都知咁样会好味D啦!此外,佢哋个沙律吧,晌沙律菜、配料同酱汁都好多嘢拣!老火汤方面,虽然唔系咩贵价汤,好似依次饮嘅只系红萝卜煲猪骨,但胜在够火喉、无味精,秋冬天饮多碗滋润汤水无得顶。生蚝算细只,但食落都觉得新鲜㖞,仲成晚不停补充添,反而翡翠螺就久唔久出一转,味道一般般啦!茶、咖啡任饮,但稍为少少特别系佢摆咗部咖啡机系度,饮Epresso又得,饮Latte都得!