2022-03-20
小失所望的Lunch 😢嚟到百德新街,成条街餐厅林立,见到呢间食墨西哥菜,谂住试吓异国风情,点知…………叫咗set lunch,有头盆、main course、dessert & drinks都系$168,都好似几低!但食落就………可能系我唔识欣赏😂头盆 - 墨西哥粟米🌽 / 牛油果酱脆片无味既🧐粟米只有酸忌廉有酸味,可能系我味觉有问题🤨Main - Taco / Quesadilla 每样都有三款口味,我就一次过试晒六款口味,都唔差既,起码足馅料😭味道都几好,不过冇乜墨西哥风味,偏向香港人口味!即系淡少少咁啰!Aides - 饭/沙律/脆片沙律算系正常发挥咁啦,但个饭就不得了啦,每粒米都红红地色,我估系番茄酱啦,因为上面都铺满蕃茄啦,但一食落口 = 白饭,一啲味都冇,连蕃茄都系冇味,我开始怀疑系我味觉出事🤦🏼♀️Dessert - churros 点解系淋既?点解朱古力酱都系冇味既?点解同我想像的咁大出入既?正能量啲,向好方面谂,加$40饮品可以转啤酒🍻好彩有个朋友陪我把酒谈心,食物好唔好味已经变得唔重要❗️但下次最好唔好啰😰⋯⋯
头盆 - 墨西哥粟米🌽 / 牛油果酱脆片
无味既🧐粟米只有酸忌廉有酸味,可能系我味觉有问题🤨
Main - Taco / Quesadilla
Aides - 饭/沙律/脆片