2023-04-04
全條街都係餐廳酒吧,坐出去唔怕凍嘅話會好有Feel。要左墨西哥街頭小食之一芝士燒粟米$78,半條x2,以粟米黎講都貴。比預期中少芝士,唔係全條coat 滿嘅,所以味道偏淡。食落似烚粟米加少少芝士味、鹽同紅椒粉咁。主食要左quesadillas $128揀左蝦做配菜,蝦偏細隻,不過都彈牙。呢個份量都唔算多,餅皮大概一隻半手掌咁大,所以本身以為唔夠飽。附送牛油果醬同一個青色嘅汁,食落好似$10五包撈麵嗰種蒜蓉汁。加青檸汁又係另一番風味,清新提鮮。另外叫左nachos grande $198 係焗嘅nachos 配芝士牛油果醬、黑豆蓉,勁大碗,topping 要左豬肉,不過食耐左覺得有啲乾,好似煲完湯嘅豬𦟌。呢碗嘅性價比好高,食到最後食唔哂。本身以為會唔夠飽,仲諗住唔夠再叫,比呢個nachos 打敗左。臨走仲見到係tableside即整牛油果醬,都幾得意,下次去試吓先。佢係地道嘅墨西哥菜,不過同灣仔嗰間coyote 比較,嗰間就再濃味同辣啲,酒吧feel重啲。