2018-12-06 171 浏览
是日经openrice买左餐饮劵,可以用88蚊一位任食炸鸡,去到要以正价去计返加一服务费。甘经openrice订座,所以去到唔洗等直接入,我地一行7人,但因为佢铺位细,所以7人俾左张6人枱我地,坐得好逼下,唔太舒服。虽然话任食炸鸡,但可以拣既食物好少,少到系我地系叫哂每样可点既野,炸鸡有6款,但另外可拣既食物得两款沙律同两款小食,连平时食开韩国野有既泡菜小菜都冇。至于饮品方面,我地因为用特价88蚊任食,所以要加30蚊先任饮,唔系就只包一杯野饮,但正价任食系加15炸,所以我地一人嗌左一杯就算,冇另加30蚊。我自己点左红枣蜜梳打,冇咩特别,系即冲果只红枣蜜加左梳打水同冰甘。先讲沙律先,两款沙律,一款系芝麻酱,其实味道唔错,不过就同出边差唔多,冇咩惊喜。另一款系韩式酱汁,佢系韩式辣酱加沙律酱,再面铺一大堆紫菜,辣酱唔系辣果种系酸甜果种,整体黎讲好食,非常惊喜。然后两款小食,泡菜煎饼同辣年糕。辣年糕不过不失,正常味唔会太辣。泡菜煎饼,第一轮好好食,所以再点,点知第二轮黎到煎㶶左,所以食落有苦味,呢到扣左分。到主角炸鸡,佢有6款,分别系蜜糖、柚子、芝士、辣味、芝士辣味同酱油六重点味道,佢炸鸡唔厚

到主角炸鸡,佢有6款,分别系蜜糖、柚子、芝士、辣味、芝士辣味同酱油六重点味道,佢炸鸡唔厚粉,炸得黎够脆得黎肉仲好嫩,每次上菜炸鸡有5至6旧,不过因为即炸关系,所以等得都有啲耐先有鸡食,六只味黎讲我自己最中意蜜糖味,仲有点多次。

整体黎讲,店铺细,如果人唔多坐应该会舒服,但因为我地7人坐6人枱就略嫌逼左少少,因为铺位细成晚得两个店员,一男一女,但成晚都系得女店员俾order纸同serve我地,可能因为分左zone卦,观察下男既都系传菜多好少serve客。食物其实都唔难食,只系任食黎讲选择太少,菜单上可以点既我都食哂同写哂出黎。
蜜糖炸鸡

泡菜煎饼

酱油炸鸡

辣年糕

沙律(芝麻酱)

沙律(韩式酱汁)

柚子炸鸡

芝士辣酱炸鸡

辣味炸鸡

芝士炸鸡
2018-12-01
蜜糖炸鸡
沙律(韩式酱汁)