2024-10-06
趁住假期,今晚去了尖东行街食饭,拣了海傍靓景餐厅Villa26,今晚仲有靓女唱歌,更有情调和气氛💕,再问问侍应,得知星期一至四晚上都会有live music,如果想听歌送饭就要拣啱日子喇。原来餐厅已经5周年,推出了五周年2人套餐$988,前菜/餐汤/烩饭/主菜和甜品都很有水准。前菜每位二选一 我们二人同样选择了蓝鲸吞拿鱼他他西米薄脆配鱼子酱配藜麦青瓜沙律, 平日点沙律十居其九都是配上酸酸微微的沙律醋,今次食到的竟然是甜甜的蜜糖味道,感觉好惊喜。蓝鲸吞拿鱼他他肉质鲜嫩,放在西米薄脆上面一齐食,配搭好正。餐汤(三选一)朋友点了黑松露忌廉菌汤,好杰身和香滑,浓郁黑松露味道,仲有大量磨菇蓉,足料好饮。经典法式洋葱汤,满口都充满了香甜的洋葱味道,汤里面的面包亦索满洋葱香气,混合埋芝士和香草,再食埋汤里面啲洋葱丝,经典美味!烩饭:每位一份轻炙日本鲜带子配鲜蚝忌廉意大利饭,睇唔到有蚝,但系啲饭充满浓厚嘅蚝味,原来系用蚝打烂造成一个酱,捞落啲饭度一齐煮,另外,带子亦系非常鲜甜,墨汁做嘅薄脆够晒吸睛,名副其实系又靓又好食。主菜(五选一)点了烧澳洲猪肩肉配香草蕃茄酱,香烤味道浓烈,肉质好嫩滑,香草蕃茄酱微
今晚仲有靓女唱歌,
更有情调和气氛💕,
再问问 侍应,得知星期一至四晚上都会有live music,如果想听歌送饭就要拣啱日子喇。
原来餐厅已经5周年,推出了五周年2人套餐$988,
前菜/餐汤/烩饭/主菜和 甜品都很有水准。
前菜每位二选一
餐汤(三选一)
朋友点了黑松露忌廉菌汤,
好杰身和香滑,浓郁黑松露味道,仲有大量磨菇蓉,足料好饮。
经典法式洋葱汤,
烩饭:每位一份轻炙日本鲜带子配鲜蚝忌廉意大利饭,
名副其实系又靓又好食。
主菜(五选一)
点了烧澳洲猪肩肉配香草蕃茄酱,
香烤味道浓烈,肉质好嫩滑,
香草蕃茄酱微酸,沾酱或不沾酱食都一样系咁美味。
是日甜品系朱古力蛋糕,
浓浓的朱古力味道,仲有伴碟嘅蓝莓/士多啤梨/薄荷叶,
丰盛又满足🥳
整体用餐体验非常好,除了环境气氛一流之外,
服务亦相当好,美味指数超出了预期