2022-12-23
🥂咖啡同酒相信系现今香港人最喜爱嘅两种饮品,一种系上班族既动力来源,另一种则系放松纾压既灵药!🎉尖东海旁呢间新开既餐厅,结合cafe+Bar既元素,装修带点欧陆风,室内坐位有大壁画打卡,户外半开放既座位开阳舒适,的确系happy hour既好选择!🌸Hanakotoba($168)以干花设计既cocktail,绝对可以俘虏每个少女心,除左打卡靓之外,味道亦酸甜清新,绝对令人爱不释手呀!🙈Bittersweet ($118)苦甜参半既感觉,就如同爱情一样,猜不透摸不着!🥗烟三文鱼牛油果凯撒沙律($88)沙律菜新鲜爽脆,加上半熟蛋、面包脆脆、软滑既牛油果同咸香既烟三文鱼,口感极丰富,配搭清新开胃!🦞蟹肉龙虾汁蛋饼($118)既叫即焗既蛋饼,热辣辣够新鲜,酥脆既外皮包住鲜甜既蟹肉、薯仔粒,入口充满蛋香,仲可以点埋龙虾汁、茄汁豆、酸椰菜一齐食,有唔同嘅味蕾享受!🧇焦糖香蕉酥皮窝夫($75)酥脆嘅牛角包窝夫配上鲜果、香蕉片、云呢拿雪糕球,多重既口感,非食不可呀!
🎉
🌸
Hanakotoba($168)
🙈
Bittersweet ($118)
苦甜参半既感觉,就如同爱情一样,猜不透摸不着!
🥗
烟三文鱼牛油果凯撒沙律($88)
🦞
蟹肉龙虾汁蛋饼($118)
🧇
焦糖香蕉酥皮窝夫($75)