2016-07-20
话说尖沙咀亚士厘道, 即系背向isquare过左汉口道之后条街, 真系好多好野食, 地面有排队等食都抵ge土耳其pizza, 楼上有印度人都好钟意食ge印度餐厅。楼上自有好野食系呢间日本放题fusion鸣。铺面唔算好大, 但d凳都几舒服。系张台细d,搞到我唔敢一次叫好多放满哂张台、好似好大食咁限时两个钟,食物ge种类选择都多架, 有沙律, 刺身, 火灸, 寿司, 炸物, 串烧等。仲有的式ge料理 好似系猪软骨拉面, 手打乌冬同牛肉火锅等。见佢墙上都有lunch menu, 例如系各种的拉面, 乌冬咁, 正常尖沙咀lunch价钱$40~60.放题第一件事更系食刺身啦!~三文鱼、油甘鱼, 玉子、马刀贝、甜虾都令令仔仔咁系船上等我啦三文鱼、油甘鱼同甜虾都好新鲜, 二百几蚊ge放题黎讲算高质,几肥美又无渣。重点系竟然有不但名字充满霸气,而且味道令人惊艳ge马刀贝!!小弟有次食蒸气火锅个阵对马刀贝一试难忘!佢鲜甜的肉质真系令人眼前一亮!!!呢到竟然有佢ge刺身, 真系令我好感动T___T马刀贝剌身同样无令人失望, 佢口感爽脆多肉,切得够薄唔难咀嚼,大家一定要点 马刀贝剌身!!!同行ge朋友事前唔
马刀贝剌身同样无令人失望, 佢口感爽脆多肉,切得够薄唔难咀嚼,大家一定要点 马刀贝剌身!!! 同行ge朋友事前唔识马刀贝大哥 (前面肉白色的薄片)都食过番寻味, 叫第二次!! 之后系盐烧海虾, size够大只, 盐份适中, 都几好味。 跟住系sushi们, 有入口会溶化ge火灸三文鱼 寿司, 烧汁在上ge带子寿司都好好味。重点系佢d饭唔会好大旧, 令你食唔落其他野! 至于个辣味八爪鱼军舰就杀左我一个措手不及!!身旁朋友见佢呈怪绿色唔敢试,我更系身先士卒啪旧试下。我以为佢系一般ge辣,点知原来系washibi!!!!呛鼻到我啊!!不过又几过瘾几好味, 建议可以点俾你无睇过呢篇野ge朋友食XD 带子 寿司都唔错! 串烧代表有鲜茄烟肉卷。见佢个边边烧得lung lung地都知好香口,中间阿车喱茄用自身ge juice中和烟肉ge油腻,真系天作之合! 我本人烧野食最钟意烧蔬菜,所以叫埋烧菠萝同烧甜薯,都好好味!烧得好过我少少啦~~无干哂水咁,甜薯粉又甜,岩哂叫俾囡囡食!
总括黎讲,二百蚊左右ge放题入面,呢间食材同味道都系高性价比! D野食都黎得几快、又够热(串烧个d)。缺点表现系饮品得碧泉(柠檬茶, 蜜桃茶)、同样好怀旧ge沙示、百事、77喜、一款啤酒等。雪糕得细杯雀巢同朱奶雪条(同样好怀旧feel)。坐得都ok舒服~