2019-02-01
钟意饮酒🍻嘅朋友正啦,尖沙咀开咗个新酒场有得饮🍹又有得玩,虽然我自己唔饮得,但朋友成日话想去睇下个新场,咁就陪下佢啦!可能因为新开张未有太多人识,个场都比较静,如果大家倾下计其实环境好静好舒服,佢仲有2张台系outdoor,有啲朋友钟意都可以出去吹吹风㗎。倾到咁上下又可以玩下,因为佢有全港独家嘅电子游戏桌,好似赌场啲赌台咁,佢有好多款唔同game,例如: Black Jack, Rainbow🌈, Luck 7 等等,$319 /1个game,包2 jar啤酒🍻,价钱都算合理。另外,佢仲有气垫球就$219。不过呢啲games 都啱啲钟意饮嘅朋友,我就比较钟意掟镖🎯,呢度有2部镖机🎯,同出面一样价都系$5蚊铺,仲包埋镖比你。可以一路玩一路食,店员介绍咗几款signatire drink🍹同小食比我哋。饮品方面,佢介绍咗杯Sweet 16同埋Jap Jap,佢话Sweet 16 比较啱女仔饮,不过其实都几强酒味,面头洒咗啲微焦嘅棉花糖。而Jap Jap就系荔枝加清酒,淡淡荔枝香味,我觉得都几啱酒量麻麻哋嘅朋友!小食方面,店员介绍咗鸡翼、虾球、薯角同埋咖哩薯饼。鸡翼炸粉唔会好厚,面头薄薄哋一
小食方面,店员介绍咗鸡翼、虾球、薯角同埋咖哩薯饼。
鸡翼炸粉唔会好厚,面头薄薄哋一层炸粉,好香口,鸡翼好juicy。
虾球方面细细粒,容易入口,表面呈金黄色,虾肉爽口又弹牙。
薯角够晒脆身。
咖哩薯饼入面系咖哩蓉,感觉好似咖哩角嘅味道。
下次想去酒吧都可以试下呢个新场~