2022-10-07
西餐就食得多,地中海菜你又知唔知系咩?而家介绍俾你~个日平日lunch都少人嘅~晚上可能会多啲人,始终酒吧街!原来地中海餐同我地平时食都差唔多,系有啲特别但都好岩香港人口味Lunch menu都几抵食,有$138-3 course或者$148/$178- 4 course🔸前菜:是日餐汤 or 地中海凯撒沙律配烤鸡个汤应该系蕃茄汤,系杰身嘅,都好浓郁🥗另外个沙律烤鸡同出边食嘅凯撒沙律差唔多,啲菜都好新鲜,面包碎都好脆🔸小食:意式烟三文鱼切片 or 番茄红莓意式烤面包烟三文鱼切片就系两片砌成一朵花🌼正常质素反而个蕃茄红莓意式烤面包🥯好有惊喜,因为面包好脆好香,上面嘅蕃茄红莓好甜🧡🔸主菜:肉食者披萨(8吋)个pizza系薄皮,上面有辣肉肠、草菇、橄榄、大量芝士,同个名好似有啲不符,我仲以为系有肉😅但都几好味!🔸主菜:香煎纽西兰西冷牛扒配浓牛肉烧汁叫咗五成熟,但系上菜发觉偏熟,都有八成熟…个配菜入边有薯蓉、西兰花,个汁系白汁,配埋芝士都唔错!🔸甜品:香蕉麻糬个麻糬有别于我哋平时食嘅𠮶啲烟韧麻糬,呢款系脆口嘅,有啲似街边嘅啄啄糖,但一啲都唔硬,好易咬开!配上入边有好多嘅乳酪,个味道变得好吸引,
🔸前菜:是日餐汤 or 地中海凯撒沙律配烤鸡
个汤应该系蕃茄汤,系杰身嘅,都好浓郁
🔸小食:意式烟三文鱼切片 or 番茄红莓意式烤面包
烟三文鱼切片就系两片砌成一朵花🌼正常质素
🔸主菜:肉食者披萨(8吋)
🔸主菜:香煎纽西兰西冷牛扒配浓牛肉烧汁
叫咗五成熟,但系上菜发觉偏熟,都有八成熟…
个配菜入边有薯蓉、西兰花,个汁系白汁,配埋芝士都唔错!
🔸甜品:香蕉麻糬
个麻糬有别于我哋平时食嘅𠮶啲烟韧麻糬,呢款系脆口嘅,有啲似街边嘅啄啄糖,但一啲都唔硬,好易咬开!配上入边有好多嘅乳酪,个味道变得好吸引,食晒😝
🔸甜品:西班牙油条
呢一款系硬身,细细条表面全部都系糖,所以呢一款系甜嘅!但食落口都唔会太甜👌🏻
🔸Mocha
呢度咖啡都有啲水准,杯咖啡有拉花,呢杯mocha甜啲,因为有朱古力!
🔸Latte
呢杯浓啲咖啡味,而且系用鲜奶冲出嚟,都好香滑,同我平时出边饮嘅差唔多!