2024-09-02
尖东原来有间新开嘅泰越餐厅酒吧,餐厅对住维港景,夜晚食饭真系好chill🍹Pho Bo Beef $138越南菜点少得Pho,呢碗越南粉由慢煮24小时牛肉高汤而制,净系饮汤都已经觉得好满足,再加上牛肉采用胸腩及西冷牛排部位,除了入口软嫩,生牛肉浸住牛肉煲汤令肉味非常浓郁🐮强烈推荐加烤牛骨髓 +$75将牛骨髓刮落汤中更加令到牛脂香味更为浓郁,大大提升越南粉嘅层次Grilled Lamb Chop $288烤羊扒有4件,烤得焦香肉嫩,咬开仲有肉汁,而且脂肪分布平均,肉味香浓又唔会有膻味👍🏻配埋特制嘅开心果葱油,非常惹味DIY $58顾名思义,即系DIY越南米纸卷材料非常丰富,包括生菜、越南香草、菠萝、青瓜同腌青木瓜萝卜,自己落手包零舍滋味,再蘸上越南甜辣酱,辣辣地好开胃Morning Glory $58炒通菜用蒜头同辣椒炒香,微微辛辣,炒得几香口Durian Sticky rice and Coconut Sundae $118好特别嘅甜品😍榴梿果蓉香气十足,旁边嘅椰子雪糕清甜,再加上软糯嘅糯米饭令今晚晚饭好完美Mango Silk Sling $98Vasilia $98
Pho Bo Beef $138
强烈推荐加烤牛骨髓 +$75
Grilled Lamb Chop $288
DIY $58
顾名思义,即系DIY越南米纸卷
Morning Glory $58
炒通菜用蒜头同辣椒炒香,微微辛辣,炒得几香口
Mango Silk Sling $98
Vasilia $98