La Base价钱💲: $328/ $428/ $268/ $98/ $68好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 4/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.4/5回头率😚: 3.7/5-去到尖沙咀但又唔想去啲咁多人的地方食饭,咁呢到就啱晒啦!系商厦楼上,有室内室外位置,望住对面尖东一带的景色,叫返杯野饮,都真系几chill😳呢到都一样有。老板娘仲系平台种左好多香料,薄荷叶呀个D都系自己种,而所有用的蔬菜个啲都系有机架,对健康好有保证🤣-✅意式海鲜沙律。来到比咁多海鲜惊喜左!有带子、青口、虾、八爪鱼、蚬、鱿鱼,每样份量都好多🤩所有海鲜都轻微灼过。 带子大只鲜甜,🦐都系大只,其他都弹牙。连埋沙律菜同车厘茄个d捞埋好清新,用小小黑醋加大量橄榄油做个汁,西式风味好重!食得好开心😎-✅✅意式风味乳猪配时令蔬菜。一上碟又有惊喜了。咁啱当日的乳猪唔系好肥,皮仲冇咩脂肪,烤到好脆🤪 因为肥膏唔多,所以肉的比例好多,望落就好似烧鹅咁。食落啖啖肉,好香猪味。因为脂肪唔多,咬落唔会好软,但都系容易切开同咬,唔干的。旁边的烧蔬菜,茄子、瓜、甜椒同车厘茄全部都好软甜,呢碟真系好好食‼️-✅意大利长通粉配有几番茄肉酱。
La Base
好味程度😋: 4.3/5
服务🍴: 4/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.4/5
回头率😚: 3.7/5

✅意大利长通粉配有几番茄肉酱。住家的感觉🏠 呢到的长通粉比较细条,口感比较硬,个人觉得系al dante再硬小小,如果可以软返啲啲就好,会索多啲汁,不过而家个窿都收埋到好多汁😗番茄用左有机小番茄,味道比较清甜,同面头大量芝士好夹😌热辣辣来到拉到丝!

✅✅White Sangria。店员好贴心会问你想要甜d定酸啲。来到见到个杯超大已经有惊喜。入面有苹果、梨、西柚等,饮落酸酸甜甜,好有水果的果香😆 超易入口,只系尾韵有小小白酒的味道,好啱我口味😍

✅✅Mojito。唔饮酒的朋友呢杯都好正!大量新鲜薄荷叶,比一般买的薄好多,更容易出味😬 饮落好清新舒服,都系带酸,约饮约开胃。上面的玫瑰花冰好靓,帮成杯饮品加晒分🤓
全部都满意,欣赏老板娘自家种植的香草同埋用有机蔬菜,而真系食得出有分别。价钱唔算平,但碟碟都几大,几啱一班人来share! cocktail仲有质素,唔错!

同区美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀