2024-12-26
系尖东有间位置有小小隐蔽,但环境好阔落有feel 既泰菜,同妈咪2个人食左 3样野,好好味😋好满足☺️💕🌟泰式生虾 6只 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一上台好精致,好靓,打卡able☺️生虾有苦瓜、辣椒、蒜头做配菜,装住生虾嘅杯底下仲有分别青色同埋红色嘅泰式酱料🤤🤤🤤识就有啲似系泰式辣酱咁嘅味道酸酸甜甜,绿色呢就有啲清新青青地有啲芥末嘅味道👍🏻好食🤤🌟芒果蟹肉炒饭 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如图所示,芒果大大块份量都多芒果又甜又新鲜🤤🤤蟹肉份量都好多,配埋个炒饭好好食,大大份抵食👍🏻👍🏻💕💕☺️☺️🤤🤤🌟泰式炒通菜 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻泰式炒通菜,同样都系份量好多,泰式酱唔会话太咸,但又好惹味,炒到通菜好入味,好好食,用嚟送个蟹肉炒饭,一流🤤🤤💕💕🌟青咖喱牛配蒜蓉饱👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咖喱有得拣青咖喱黄咖喱定系红咖喱,我哋拣咗青咖喱,亦都有得拣牛鸡猪,我哋就拣咗牛,配埋3块大大块,烘到好香口脆口既面包🥖,面系好好食🤤🤤💕青咖喱唔会话太辣,但又有龙龙嘅咖喱味,牛肉都好滑,都好足料👍🏻👍🏻下次如果想食泰菜又系尖东,一定会再嚟试吓佢其他菜式,性价比都好高,大推👍🏻👍🏻🤤💕
🌟泰式生虾 6只 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🌟芒果蟹肉炒饭 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻