📍La BASE HK (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南11-15号余仁生中心3楼==============================餐厅所在ge余仁生中心距离K11 Musea都系大约8分钟路程,平时带狗仔去尖沙咀海旁玩完就可以穿过K11行过来同狗仔一齐食埋饭先返屋企餐厅无论室外定室内都可以比狗仔坐,而且仲可以比狗仔四围走,餐厅仲有两只店长「公主」同「雪雪」佢地都好有性格好可爱,望住几只狗仔一齐玩,主人又可以安心食饭👍🏻老板惊我只狗仔有得睇无得食仲请左佢食零食添🤣餐厅仲好有心思设计左好多打卡位,全部都好靓好可爱🥰==============================白酒煮大蚬配蒜蓉包每只蚬都好饱满而且唔会过熟,可以食到白酒ge 甜味但唔会有苦味,用蒜蓉包点埋d汁来食好好味烤全天然BB猪肋骨猪肋骨肉质软林多汁,外层烤到微微香脆配上少许盐同香料调味非常开胃鲜牛肝菌意大利饭意大利饭非常高质,饭粒软硬适中,酱汁够多之余全部都包住d饭,食完之后无多余ge 汁剩低系只碟到罗汉果杞子圆肉茶呢个时候天气忽冷忽热,老板推介我地饮呢杯热饮,即刻暖身又润喉热柠檬茶柠檬茶茶底好香浓,但唔会苦同涩,仲要
📍La BASE HK (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南11-15号余仁生中心3楼

老板惊我只狗仔有得睇无得食仲请左佢食零食添🤣

餐厅仲好有心思设计左好多打卡位,全部都好靓好可爱🥰

白酒煮大蚬配蒜蓉包

烤全天然BB猪肋骨

鲜牛肝菌意大利饭

罗汉果杞子圆肉茶

热柠檬茶
柠檬茶茶底好香浓,但唔会苦同涩,仲要超大杯
2024-02-04
午餐