2020-11-10
1919 浏览
作为一个唔太称职嘅Foodie🙈今次系我初尝お任せ(OMAKASE)🙊お任せ一直比我嘅感觉系好昂贵,唔系咩大时大节都唔会舍得食个种💸但今次嚟到尖沙咀嘅立滨,价钱贴地,而且师傅会好用心介绍每件寿司,同埋食法等等,成个体验都一番🥰特选寿司盛 $138 寿司由右至左食,淡味到浓味,鱼生新鲜鲜甜,而且好大块唔单薄,寿司饭嘅醋味亦好温和😋当中最喜欢嘅配搭有《蟹膏面豉赤虾寿司》同《わさび拖罗寿司》🤩蟹膏配面豉唔会好咸,反而带出赤虾嘅鲜味;わさび(wasabi)少少攻鼻,好刺激,难怪要最尾食😙《松露带子寿司》同《芝士蟹子三文鱼寿司》系经典之作,虽然望落得面头作点缀,但味道其实都好出👍🏻食完八件寿司🍣仲未够过瘾,套餐仲有一客手卷😍满满嘅拖罗蓉,配上芝麻、三文鱼籽等材料,口感好丰富!而且由面到底都充满馅料,唔会食到最尾得寿司饭🤪由于餐厅座位唔算多,建议预先book位!(摸过门钉嘅提醒🔔🙈)同埋师傅全部都系即叫即整,要预足时间慢慢享受🤤😋👍🏻
特选寿司盛 $138
わさび(wasabi)少少攻鼻,好刺激,难怪要最尾食😙《松露带子 寿司》同《芝士蟹子三文鱼寿司》系经典之作,虽然望落得面头作点缀,但味道其实都好出👍🏻