前排收咗工去咗呢间位于尖沙咀嘅中菜府食饭,嗌咗个2人套餐,依家以限时优惠半价就可以食到呢个餐又高质又奢华嘅菜式🤤 性价比超高呀!🤑🌟 奢华珍馐2人套餐 $580/位✨ 生拆蟹肉翅呢个蟹肉翅作为前菜的确唔错,内里有唔少蟹肉,够哂足料,加上少许醋吊下味,食完成碗都唔会话太过漏!✨ 芝士龙虾(伊面底)呢个芝士龙虾伊面斋讲卖相已经非常吸引😜 芝士量惊人,啖啖芝士好惹味!龙虾大大只,肉质弹牙爽口,唔会有霉味,整体高质🤤✨ 清蒸海斑估唔到单单2人餐都有蒸海斑食,仲要唔系细条嘅斑🫣 鱼肉鲜味十足,有海斑应有嘅嚼劲,但又唔会鞋,点豉油再加姜葱一齐食perfect match🙌🏻✨ 8头禾麻鲍鱼拼辽参呢个餐除咗海斑之外,竟然仲有鲍鱼同辽参,上面仲有唔少虾子🤤 鲍鱼好腍完全唔韧,而辽参食落胶原满满,仲要好入味👍🏻✨ 带子西兰花西兰花好新鲜,煮得啱啱好,食落好爽口🙌🏻 而带子大大粒,好鲜嫩,几唔错!✨ 瑶柱蛋白炒饭炒饭内里有唔少瑶柱丝,而且炒得够干爽,食落粒粒分明,份量亦好多下,仲加埋XO酱添😌✨ 甜品甜品选择总共有四款,而我就拣咗热辣辣嘅椰汁紫米露,甜度刚好,除咗紫米,仲有西米,口感非常丰富🤤

🌟 奢华珍馐2人套餐 $580/位
✨ 生拆蟹肉翅

✨ 芝士龙虾(伊面底)

✨ 清蒸海斑

✨ 8头禾麻鲍鱼拼辽参