2018-10-08 66 浏览
由朝早辛苦咗一日到七点,为嘅就系喺呢刻食餐好嘅慰劳自己!串烧店气氛好重要,呢度有得睇波有得听歌,够晒Casual自在。串烧种类多,肉类、海鲜、蔬菜都齐晒,唔想咁heavy仲可以叫乌冬之类嘅主食。钟意海鲜嘅人一定知蒜蓉烧系最香最鲜。珍宝带子好大只,肉好厚,烧完都仲好juicy。粉丝吸晒汁当然系好食啦!串烧肉热石呈上,keep住嗞嗞声~牛舌系去到边都必食嘅串烧,因为牛味浓得嚟又爽口,烧起嚟特别焦香,而且唔会太油。呢度喺猪颈肉系厚切嘅,沙嗲酱汁味道浓陏,甜甜地又有花生香。龙趸卷系呢度喺特色菜。烧过嘅黑豚肉脂肪半溶,脆脆地,酱汁焦糖化,龙趸冇刻意调味,味道主要来自猪肉。而鱼肉都大块,烧完都唔鞋。烧菠萝卖相有趣,有落过心机。虽然焦糖脆脆地几得意,但焦糖外皮再加埋加热后变甜嘅菠萝,整体对我嚟讲实在太sweet喇...玉桂味亦被抢focus。羊架熟度刚好,肥瘦适中,有油香得嚟又啖啖肉。
由朝早辛苦咗一日到七点,为嘅就系喺呢刻食餐好嘅慰劳自己!

蒜蓉烧珍宝大扇贝

串烧肉热石呈上,keep住嗞嗞声~

牛舌、猪颈肉

烧黑豚肉龙趸卷(盐烧)

烧菠萝卖相有趣,有落过心机。
烧玉桂焦糖金菠萝

羊架熟度刚好,肥瘦适中,有油香得嚟又啖啖肉。
烧纽西兰羊架
蒜蓉烧珍宝大扇贝
烧黑豚肉龙趸卷(盐烧)
烧纽西兰羊架