尖沙咀婚纱街沿街至天文台道好多唔同类型嘅菜式,有日经过见到呢间木系风格嘅串烧殿,menu都多选择就决定试下😋呢到用qr code落单几方便,厨房会即叫即烧🔥食咗十几样嘢,全部上枱速度都几快又够热,有啲仲好值得俾❤️‍🔥 😍 系有啲surprise😍流心芝士年糕 $32(1份) ❤️‍🔥❤️‍🔥 一定要嗌好好食😂𠮶阵时 👦🏻食咗一啖就催我快啲试😂 入口咸咸甜甜好好味,表面烧得岩岩好🥹内里又好软熟,讲起都想食🥹惹味蒜蓉烧茄子 $38 ❤️‍🔥大大条烧到啲孜然好入味,肉够淋又余又有汁😙脆肉瓜 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥烧得非常多汁❤️但系又唔会有生嘅口感,表面搽左一层烧烤酱料,令到整体味道加重左,唔会好似食紧好寡嘅蔬菜咁,但又保留到脆肉瓜嘅鲜甜同多汁🥰烧士豆片 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥 好好食!! 大大块咬落够香脆脷落但完全唔觉得介咀,同埋会食到薯仔肉感即系未到太薄👍🏻👍🏻👍🏻我地都好钟意 !!!台湾肠 $18 ❤️‍🔥好味嘅台湾肠值得推荐~唔系一般串烧店就咁烧啲有肠衣嘅即食台湾肠hea你,表面有划出纹路先烧,而且烧得好香口,火候控制得好好 😚鸡泡鱼干 $48(1份) ❤️‍🔥鸡泡鱼干配上沙律酱永远都系最好嘅搭配🥰

流心芝士年糕 $32(1份) ❤️‍🔥❤️‍🔥

惹味蒜蓉烧茄子 $38 ❤️‍🔥
大大条烧到啲孜然好入味,肉够淋又余又有汁😙

脆肉瓜 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥

烧士豆片 $14 ❤️‍🔥❤️‍🔥

台湾肠 $18 ❤️‍🔥

鸡泡鱼干 $48(1份) ❤️‍🔥
鸡泡鱼干配上沙律酱永远都系最好嘅搭配🥰系每份串烧之间都会食几片黎过下口瘾
我其实超钟意食鸡波鱼干,但绝大部份串烧店鸡泡鱼干都会贵啲份量又少啲,呢个价钱份量味道都满足到我,性价比upup \(//∇//)\

烟牛脷心 $38
厚身脆边,系有咬口嘅牛脷心~

3骨3肾串 $78
鸡软骨同鸡肾串,份量都几多~比较钟意食鸡软骨,够晒香脆😛

花甲粉 $68
大大碗冬天食可以暖下身~啲花甲都多而且无腥味,个粉会索晒啲辣😳 钟意食辣嘅可以试下~

烧蒙古羊肉串 $22
有淡淡羊味但唔会有羊臊味!! 几推介呢个~

猪颈肉 $58(1份)
份量都几充足,猪肉唔会太干,保留到肉汁,而且表面嘅蜜糖味都几夹🍯~

免治鸡肉棒 $38(2串)
日式风味嘅鸡肉棒,口感相对较软,但当中会有少少磨碎左嘅鸡软骨咁嘅口感,都几特别~

串烧殿适合几个朋友一齐倾下计饮杯酒享受下美食~推介大家叫有「❤️‍🔥」嘅试下ʕ •ᴥ•ʔ
整体黎讲系一间尖沙咀地段性价比几高嘅串烧店,去𠮶日仲全程播五月天,好挂住佢地😭✋🏻
  • 芝士流心年糕