2017-06-10 34 浏览
收工约左妈妈去尖沙咀行街,行到差不多晚饭时间,就去厚福街睇下有咩食啦,收到宣传单张,间餐厅叫深夜食堂位于尖沙咀厚福街12号蓝马商业大厦5楼,原来匕打食串烧,妈妈又有兴趣,就决定食哩间啦,店铺原来有埋outdoor架,但个日落雨,所以就选择坐入面,环境都好舒服!好舒服嘅环境啊!有厨师推介的食物,所以我都点左个蒲烧鳗鱼饭份量好大,鳗鱼好新鲜,酱汁都好好味哩个肥牛金菇卷系妈妈既至爱,而且妈妈自己都会成日整,肥牛不会太肥,肥瘦适中,而且仲包得好实,好惹味丫,个酱汁又唔会太过甜,坚正!因为我同妈妈都系好钟意食牛,点左个蒜片牛柳粒,仲要系用铁板上架,上菜时仲有炸炸声,真系即叫即整,牛柳粒好有和牛的口感,肉质够嫩易咬口,而蒜片好香脆,好惹味的一道小菜。炒杂菜,好大碟丫,好新鲜的菜,炒得好有镬气丫。芝麻鸡翼腌制得好入味,又好香脆炸得,妈妈表示好正,真系食5只都唔够丫,太好味!炸鸡软骨一定要点既小食,因为送酒一流,炸得真系好松脆,唔似出面有d炸到淋哂又冇咬口,哩间炸鸡软骨真系冇得输,我同妈妈清哂成碟!而当日亦有小食推介,哩个系紫芋金栗饼,即系入边系紫薯,而外面系炸,个紫薯真系好好味,极推介丫!
好舒服嘅环境啊!

厨师推介的食物,所以我都点左个蒲烧鳗鱼饭
份量好大,鳗鱼好新鲜,酱汁都好好味

炒杂菜,好大碟丫,好新鲜的菜,炒得好有镬气丫。

• 肥牛金菇卷、紫薯金栗饼、芝麻鸡翼