2022-11-13
依间餐厅系尖沙咀区一直人气高企,食物质素的确唔错。食物种类繁多,餐牌有文字有相,不过当日我哋冇做好功课,乱叫咗啲食物。虽然依间印度餐厅环境企理,仲有啲fine dining装修嘅feel,但系枱与枱之间好窄,张枱嗌多啲野食已经唔够位放 ,所以有种浪费咗个环境嘅感觉。前菜乱叫咗咖喱角,我天真地以为唔系炸嘅小食,好彩咖喱角足料之余,味道可以,又几香脆,自我制造嘅惊喜!依度嘅butter chicken系我想念嘅味道!蕃茄会落重啲,味道会较酸啲,所以颜色偏橙红。最赞嘅系鸡肉份量都几多又好嫩滑!Truffle naan味道还好啦,正所谓无比较无伤害,但要比较同区一星个间的话,依间就有啲落差 。松露酱搽系面头,松露味有啲太突出,点咖喱唔系好夹。Lamb Shank系高质之选,羊肉唔会太膻,炆得够腍,配薯蓉又几好!叫Mango lassi又系一个笑话,明明我哋见好几张枱饮芒果汁,望来望去成个menu又只系得一款芒果饮品。点知嚟到原来Mango lassi系芒果奶昔,仲要重沙冰!不过味道系唔错㗎,大大杯仲几饱肚!Samosas $72Butter chicken $138Truffle naan $
Samosas $72
Butter chicken $138