2024-02-09 724 浏览
尖沙咀有间 舖头仔 就系K11 Art Mall对面 😙每次经过都对佢念念不忘 因为佢个名叫做猪队友 都叫做几特别吖 😂😂🐷🐷 同埋成日都见到佢哋有一条队喺度等紧鸡蛋仔同埋格仔饼🥰 所以小编就觉得应该系唔错先会咁多人等嘅😌 小编终于试到啦😆.🐷葱油饼鸡蛋仔第一次见到有鸡蛋仔系有呢一只味 都真系几特别😂 平时食嘅鸡蛋仔好多都系以甜味为主 呢款鸡蛋仔以咸味为主 系充满着葱油饼嘅香味 但系因为变咗做鸡蛋仔嘅口感 所以就冇咗𠮶种 好酥同埋好油嘅感觉了 🤣 鸡蛋仔即叫即做 😍 口感亦都唔错 系非常正常发挥嘅外脆内软😆.🐷抹茶金沙酱格仔饼本身其实冇谂过呢一款格仔饼会咁令我觉得好惊喜😂 因为抹茶金沙酱 其实大家都想像到系咩味 佢哋嘅金莎朱古力榛子酱 沟咗一啲意大利榛子粒粒🇮🇹🇮🇹🍫格仔饼加上滑溜嘅酱料 非常之好食 仲要个格仔饼好香抹茶味🍵 然后口感亦都非常特别 平时食开嘅格仔饼好多都系「淋啤啤」 但系呢个格仔饼嘅口感竟然系有少少烟靭🤣🤣 真心好好食🐷🐷小编真系几钟意呢个口感😂😂.🐷炸香菇猪肉烧卖食炸物就实冇死嘅😂😂 香菇猪肉烧卖 开头都系冇乜期望 因为以为都系好似普通嘅烧卖咁 最多咪又系好似啲放题咁
🐷葱油饼鸡蛋仔

🐷抹茶金沙酱格仔饼

🐷炸香菇猪肉烧卖
食炸物就实冇死嘅😂😂 香菇猪肉烧卖 开头都系冇乜期望 因为以为都系好似普通嘅烧卖咁 最多咪又系好似啲放题咁样 炸完比你食
但系原来佢哋嘅香菇猪肉真系好香🐷🐷 粒粒烧卖都几足料😆

🐷炸长洲大鱼蛋
平时食开嘅长洲大鱼蛋都系爽口 弹牙大大粒🍢佢哋嘅鱼蛋都唔例外 同埋炸到出面有酥脆嘅口感 再加埋沈咗啲椒盐 真心好食😙😙

最搞笑嘅系食食吓发现 装住炸物嘅筒 写住佢哋系祖传三代嘅舖头😂😂😂
跟住 … 原来暂时仲系第一代…😂

小编下次要试吓佢哋嘅大鸡髀 劲大只鸡髀只系$36😆😆
仲有其他炸物好似都好好食🤤

同埋佢哋仲有一款鸡蛋仔叫做盐烧紫菜粟米 🌽 小编见到有其他人拣咗呢一款鸡蛋仔 见到里面个哥哥仔都喺到整紧 摆咗好大块紫菜落去 感觉好正 同埋未食过呢啲咁特别味道嘅鸡蛋仔🤣🤣 真心下次要试😍😍
猪队友
📍尖沙咀加拿分道12号地舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去处 #尖沙咀美食
外卖自取