2024-02-05
呢间餐厅系苏妈嘅姊妹餐厅,所以佢个西餐系混合咗马来西亚风味,估唔到一试难忘,有好饮嘅Cocktail、有好听嘅驻场音乐、有舒服浪漫嘅环境、有惊喜好味嘅食物🥰咁啱星期日晚有live Band表演,表演都系大家熟悉嘅广东歌,好有共鸣,而且表演嘅一男一女都唱得好好听😚 我地都好enjoy 食完都有坐低慢慢欣赏☺️我哋叫咗两样小食、两样主食、同埋两杯Cocktail😋 首先系炸馒头配咖央 (Golden Steamed Buns - Mantou with Kaya)$68 炸馒头好好食,系我回忆中嘅酒楼味道,外脆内软,打开中间之后点上满满的咖央! 四川鸡翅Sichuan Chicken Wings $88 面上布满炸蒜,有四川嘅麻辣味,但整体唔太辣,又有少许蜜糖甜甜地,整体嚟讲系惊喜会食唔停口,同埋估唔到鸡翼咁大份🥰BBQ汁烧猪肋骨 Roasted Spare Ribs with BBQ sauces $188 猪肋骨都好大份,旁边嘅薯条炸到好香脆,仲有一啲马来西亚菜做配菜,估唔到会系青菜做配菜,几特别同埋都炒得好食,猪肋骨嘅BBQ酱甜甜地都几开胃,入边都入味☺️ XO酱带子意粉 Scallop
有舒服浪漫嘅环境、有惊喜好味嘅食物🥰
我哋叫咗两样小食、两样主食、同埋两杯Cocktail😋
四川鸡翅Sichuan Chicken Wings $88
XO酱带子意粉 Scallops with XO Sauces Spaghetti $158
佢个带子好新鲜,同埋好大粒,XO酱好马来西亚味道,但出奇地配合😋
Durian Kiss $118
呢个绝对系全晚嘅惊喜,冇谂过系咁浓郁嘅榴梿味道,比较creamy,唔似Cocktail,可以话系一种甜品,Baileys 同埋Durian 系超级夹,仲有Pistachio 嘅香,如果你钟意榴梿的话,饮完会想再encore🥹
Oolong Gin Fizz Grapefruit $118
相对Durian Kiss,呢杯就系另一个极端嘅酸+爽 饮完个人好refresh 😎
整体嚟讲都好推介呢间餐厅 值得再黎🥰