📍 So Bar (尖沙咀)💥BBQ汁燒豬肋骨份量比想像中大份 仲配埋薯菜豬肋骨八至九件肉質好嫩滑好容易拆到啲肉出嚟而且配埋BBQ 醬味道啱啱好🫶🏻💥雞串燒拼拼盤有三款串燒 有雞皮同埋雞肉串每款各兩串有分三層辣度食落好過癮!🤤🤤💥炸饅頭配咖央醬饅頭新鮮炸起外脆內軟咖央醬同饅頭都幾夾!😻💥Peachy sex 🍑賣相好靚飲落甜甜地夾雜左好香嘅桃香味😆💥Lemon tree🍋飲落去聞到好清新嘅檸檬同柑橘味仲帶點伯爵茶香飲落好清爽解渴🤤So Bar (尖沙咀)尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖

📍 So Bar (尖沙咀)

💥BBQ汁燒豬肋骨

💥Lemon tree🍋
飲落去聞到好清新嘅檸檬同柑橘味
仲帶點伯爵茶香
飲落好清爽解渴🤤

So Bar (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
係蘇媽旁的超級有氣氛酒吧,除左可以飲返杯,仲有美食,重點係好味🤤🤤燒春雞成日都食,但都要大大推薦佢嘅馬來當歸燒春雞🤩🙌🏻獨特當歸香味,增添春雞的香甜,外皮香脆,雞肉嫩滑多汁。上菜時仲香噴噴,原來係配合左青龍菜炒蘑菇,令到菜式更加清新,幾有特色,可以一試。有不同小食選擇,喜歡炸物可以選炸饅頭配咖央醬👍🏻👍🏻仲有豬頸肉保持水準。飲品的選擇好多,賣相都好打卡able,味道多層次,濃濃or fresh都有。🍸Lemon tree係earl grey 味的酒配搭檸檬汁同柑橘味的有氣飲品,酒味濃又回甘。🍹Peachy Sex 有橙汁、檸檬汁,仲加入香桃醬調味,清新有果味。✨位置仲要超級方便,放工聚會的好選擇🫶🏻

✨位置仲要超級方便,放工聚會的好選擇🫶🏻
2024-03-27
2024-03-24 17 浏览
次次經過尖沙咀呢條街就會見到有一間環境唔錯嘅酒吧,原來佢係同蘇媽蘇媽share同一間舖頭。餐廳有分室外同室內,氣氛都幾好。燒豬頸肉呢個燒豬頸肉好抵食,佢份量都幾多,肉質軟腍嘅豬頸肉,經過燒之後,出邊脆脆哋,如果想惹味啲可以點吓佢嘅辣醬。炸饅頭配咖央好少酒吧有呢啲小食,佢嘅咖央真係好香,饅頭炸到脆卜卜,但又唔會太油,唔錯。BBQ汁燒豬肋骨呢個燒豬肋骨嘅份量都好大,佢另外會配上薯角同埋一啲蔬菜等等,佢每條骨都好厚肉,食落去真係啖啖肉,以咁嘅價錢嚟講真係好抵食。另外嗌咗兩杯mocktail,上枱見到個樣都已經知道有水準。Sunset呢杯用咗桃泥、橙汁、蔓越莓、糖漿檸檬汁、蘇打水等去調製,桃味為主調,味道清新。Kumquat Mojito另外呢一杯就好有驚喜,佢竟然用上咗鹽醃金橘配自製新鮮薄荷蘇打水等,又幾夾同埋味道都平衡得幾好,值得一試。

Sunset

Kumquat Mojito
2024-03-19 12 浏览
位於尖沙咀加連威老道, 餐廳分室內及室外, 室外好復古簡潔, 望住人來往的大街, 一路享受著美食, 好chill, 室內優雅型格的裝修, 坐位寬敞舒適. -燒豬頸肉 $88.0微微焦香嘅豬頸肉肥瘦均勻, 咬落去軟淋好juicy-炸池魚仔 $78.0炸池魚仔佐酒一流, 炸魚炸得好乾身, 外酥內軟, 份量亦好多, 超惹味-XO醬帶子意粉 $158.0帶子十分肥美厚肉, 仲有四粒咁多, 既鮮且甜, 意粉軟硬適中, 又有咬口, 配上XO醬及火箭菜, 真係好好味-Cocos Shadow $108.0呢杯signature cocktail, 清甜既椰子汁配帶有微酸的菠蘿汁調配出來的, 杯酒是淺黃色的, 有一層泡泡, 再配爆谷, 真係好可愛 -Awakeing earl gray $128.0果然係Bartender’ s Chioce, 呢杯-Awakeing earl gray 真係非文字可形容出來, 除了視覺, 味覺, 嗅覺, 仲好震撼眼球, 讓我情不自禁拍了片, 用玻璃罩罩住杯酒, 罩內有煙, 杯酒外貌若隱若現, 感覺好神秘, 店員一打開玻璃罩, 煙就散開, 同時散發出香氣撲鼻,

-燒豬頸肉 $88.0
微微焦香嘅豬頸肉肥瘦均勻, 咬落去軟淋好juicy

-炸池魚仔 $78.0

-XO醬帶子意粉 $158.0

-Cocos Shadow $108.0
杯酒是淺黃色的, 有一層泡泡, 再配爆谷, 真係好可愛

-Awakeing earl gray $128.0
用玻璃罩罩住杯酒, 罩內有煙, 杯酒外貌若隱若現, 感覺好神秘, 店員一打開玻璃罩, 煙就散開, 同時散發出香氣撲鼻, 煙散後就呈現了一杯酒在我眼前, 酒杯上面有一塊印有earl gray的威化餅, 酒的顏色是柔和的琥珀色, 好有型, 好特別, 淺嚐了一口, 酒的味道比較烈, 但烈得泥有一種清香, 絕對是我鍾意嘅味道, 經調酒師講解後, 原來那清香味道是佛手柑, 佛手柑香氣清甜,能讓人有一種放鬆愉快的感覺,真係好值得推介

餐廳:So Bar地點:尖沙咀加連威老道菜式:蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室嘅姊妹酒吧餐廳餐牌:主菜,薄餅,飯類/意粉,小食,多款酒精飲品包括招牌雞尾酒同紅白酒等,都有非酒精飲料同汽水。先叫兩杯非酒精飲品。Princess $68 另加一Grapefruit juice, cranberry juice, lemon juice, rose syrupPrincess色水呈淺紅色,面頭配有一片果乾。飲落味道偏酸,主要係檸檬汁加西柚汁,好開胃。Passionfruit Lime Soda $68 另加一Passionfruit juice, lime, sparkling waterPassionfruit Lime Soda色水呈淺黃色,面頭一片果乾。味道係濃濃熱情果加青檸味,酸酸地好開胃,汽唔會太多。燒豬頸肉 $88 另加一燒豬頸肉熱辣辣上枱,份量好多,大概有三大塊切條,好容易入口。燒得皮脆肉爽口,唔覺太肥,點甜酸醬食更加好味道。雞串燒拼盤 $108 另加一雞串燒拼盤包括燒雞皮,燒土匪雞肉串,同地獄麻辣雞肉串各兩串。燒雞皮非常薄脆,好香口。燒土匪雞肉串同地獄麻辣雞肉串都好多肉食,帶少少肥膏
餐廳:So Bar
地點:尖沙咀加連威老道
菜式:蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室嘅姊妹酒吧餐廳
先叫兩杯非酒精飲品。
Princess $68 另加一
燒豬頸肉 $88 另加一
Passionfruit Lime Soda,Princess
雞串燒拼盤 $108 另加一
雞串燒拼盤包括燒雞皮,燒土匪雞肉串,同地獄麻辣雞肉串各兩串。燒雞皮非常薄脆,好香口。燒土匪雞肉串同地獄麻辣雞肉串都好多肉食,帶少少肥膏,燒得少少燶面,燒土匪雞肉串帶好香孜然粉味,味道少辣之餘又有少少甜。地獄麻辣雞肉串果然係好辣,辣得好過癮。
千島海鮮薄餅
千島海鮮薄餅 $158 另加一
呢度有三款口味既薄餅。今晚叫左個千島海鮮薄餅。薄餅一客8片,材料有蝦仁,鮮魷,吞拿魚沙律,蟹柳,紫洋蔥同大量芝士加千島醬,灑上香草,材料豐富。口感非常濕潤,個千島醬好好味,芝士都有拉絲,鍾意千島醬人士肯定鍾意。餅底好薄又脆,食完唔會太飽。
入面高樓底,裝修不俗,用雲石枱配紅磚牆,枱上面有靚靚坐檯燈,收工飲返杯都幾好。
2024-03-17
千島海鮮薄餅
餐廳分室外室內座,室內環境氣氛都有格調。⭐️Durian kiss $118♥Musang King Durian Puree ♥Baileys ♥Pistachio Liqueur ♥Lavender Aromatic Bubble召喚榴槤控! 野飲送到時店員會整個泡泡,隻杯都好少女心。表面舖左開心果碎,飲落榴槤味香濃,配埋Baileys既香滑好飲緊一杯綿滑既榴連沙冰,榴槤味會蓋過酒感,放心大啖大啖飲。⭐️Awakening earl gray $128 🔥酒鬼必試🔥♥Earl Gray Infused NIP Gin ♥Italicus Yellow Chartreuse ♥Bergamot Aromatic Smoke第一感覺諗起Old fashioned。自問要濃濃酒感既酒鬼叫呢杯岩晒! 玻璃蓋打開後煙霧離漫🌫️充滿住佛手柑煙薰。Base係用浸左earl gray既無名氏Gin,入口醇滑,充滿獨特earl gray香,味道甘而辛,充滿層次感,可以一啖酒一啖威化餅。順帶一提心思位,冰粒都有個So字。⭐️燒雞泡魚干 $68雞泡魚干燒至焦香,口感煙韌,味道鮮甜。⭐️炸池魚仔 $78魚仔份量多又
餐廳分室外室內座,室內環境氣氛都有格調。

⭐️Durian kiss $118

⭐️燒雞泡魚干 $68
雞泡魚干燒至焦香,口感煙韌,味道鮮甜。

⭐️炸池魚仔 $78
魚仔份量多又大條,起碼30條以上,由頭成條食都唔會腥,唔算炸到酥脆但都幾有口感。

⭐️馬來當歸燒春雞 $178
春雞都唔細隻,食落啖啖肉,外皮薄而油膏唔多,燒至微焦香脆;雞肉滲出陣陣當歸味,感覺似醃料香而唔會濃到覺得反感;肉質細緻,未去到好滑但雞胸位都唔柴。配菜有薯角、蒜蓉炒菜、磨菇。薯角大大舊,炒菜爽脆鮮甜好好味。

2024-03-16 213 浏览
尖沙咀酒吧立林,不過so bar 也算是在這區別樹一格;因為一店兩味,一邊是酒吧,一邊是馬來餐廳,味道當然走fusion 路線;而外觀兩者也截然不同,酒吧裝修休閒華麗,餐廳則是馬拉地道親民路線之前探過蘇媽不錯,今次當然來探蘇爸(so bar) 啦,很公平的🤭首先很喜歡這裡的雞尾酒很有特色,每一杯都酒味濃烈,不太甜,而且材料配答新鮮,而調酒師依然用現在比較少有的手搖調酒,真是用心製作🫰🏻❣️ Cocos Shadow $108首先賣相造型是打卡之選,班蘭葉盛爆谷佐酒,十分可愛;第一啖已經感受到日本威士忌及冧酒烈味,給帶着微微酸甜的菠蘿汁中和了,顏色是白濛濛的,有蛋白的感覺,濃厚的泡沫上也有爆谷浮在面上的萌樣😻 一路吃爆谷一路飲雞尾酒,真是新鮮的嘗試❣️Awakening earl grey $128非常刺激的雞尾酒,主要是氈酒加伯爵茶及煙燻的味道,醒腦又醒神,震撼從你喉嚨一直伸延到神經,酒辣度足夠,而且有麻的感覺,帶一點微微的伯爵茶味道,而且還有煙燻的感覺;最初是蓋着煙燻的,一打開頓時煙霧瀰漫,拍片好時候🙌🏻❣️ 馬來當歸燒春雞$178這個味道十分特別,第一啖已經吃到有微微的當歸味道,雞燒得剛

Cocos Shadow

❣️ Cocos Shadow $108
Awakening earl grey

❣️Awakening earl grey $128
馬來當歸燒春雞

❣️ 馬來當歸燒春雞$178
這個味道十分特別,第一啖已經吃到有微微的當歸味道,雞燒得剛剛好,燒到皮沒有太多油脂;而且幾欣賞這個馬拉炒雜菜,有蒜蓉香料及蘑菇,很香口

❣️炸饅頭配咖央$68
炸饅頭脆卜卜,配咖央醬,真的第一次吃這個配搭

❣️燒豬頸肉$88
這個比較泰式風味

2024-03-07
Cocos Shadow
Awakening earl grey
馬來當歸燒春雞
2024-03-15 11 浏览
餐廳喺The One隔離,非常方便,好鍾意餐廳個裝修,而且樓底好高,坐得好舒服,現場仲有調酒師,啱晒同朋友食飯飲番杯。餐牌有各款菜式,主打西式食物,但都有中式食物,滿足各人口味四川雞翼四川醬整得好好味,少少辣,岩哂香港人口味,而且係單骨雞翼,啖啖肉,正!北京填鴨薄餅非常有趣嘅配搭,薄餅上面鋪咗好多北京填鴨,再加埋大量芝士🧀️,平時食開傳統嘅Pizza,試吓新口味都唔錯炸饅頭配咖吔醬炸饅頭上碟時熱辣辣,外皮夠脆,好香嘅炸饅頭,配埋Kaya醬,好味!
四川雞翼
北京填鴨薄餅
炸饅頭配咖吔醬
2024-03-15 130 浏览
享受每次同朋友一齊出嚟食飯飲嘢嘅時間,彷彿對住美食同美酒嘅時候,大家更能夠暢所欲言,置身於一個特別嘅時間同空間裏面。💭💬💭💬·燒鴨薄餅🍕有種將北京填鴨糅合西式薄餅嘅感覺,將原來嘅麵餅改成薄餅嘅餅底,效果幾特別又好食喎~ 仲有足夠嘅配菜同甜甜哋嘅燒鴨醬汁,成件事都係夾嘅!·馬來當歸燒春雞🐔本身都唔係好知當歸係咩味,不過當食咗呢隻燒春雞之後⋯ 你就會發現,好似多咗一層講唔出嘅味道,但又唔係平時用開嘅香料,相信嗰浸就係當歸嘅味道👅。咁嘅配搭所整出嚟嘅燒春雞又幾惹味喎~ 仲有粗身薯條🍟加茄汁食添~ 我係幾鍾意嘅~ 🤓🤓·燒豬頸肉🐷本身都好鍾意食豬頸肉。佢燒得香口,又有油香,但又唔會食到成口油喎~ 加埋靈魂人物嘅泰式雞醬就真係不得了~·四川雞翅🐔超級惹味,有晒花椒八角呢啲四川風味嘅配料,又夠晒辣~ 加埋有口感嘅少少芝麻,仲有少少麻辣感,真係一隻接一隻咁樣食。最重要係佢將雞中翼拆件,咁就會易食好多,係廚師嘅小心思嚟!!🙊·炸饅頭配咖央🍯搽咗蜜糖喺面嘅炸饅頭,加埋綠悠悠嘅斑蘭汁咖央醬,個組合幾新奇有趣。之但係夾得嚟,食落又幾好味喎~~·Flow🌊🌊係一杯幾重茶味嘅cocktail,一啲都唔甜,仲有少
Flow🌊🌊
係一杯幾重茶味嘅cocktail,一啲都唔甜,仲有少少煙燻嘅感覺~ 啱晒我哋呢啲吃得苦又唔鍾意甜嘅好酒人士~~~😏 欣賞佢哋識用一個大四方冰粒放落杯嘢度,做到保冷之餘,又做到好似藝術品咁好睇嘅效果~🤭🤭
燒雞泡魚乾🐡
Peachy sex🍑
Flow🌊
燒雞泡魚乾🐡
Peachy sex🍑
Flow🌊
  • 燒豬頸肉
2024-03-15 13 浏览
主菜:🥇油封鴨腿拼煙薰腸$178-馬來西亞嘅炒青龍菜顏色鮮艷好味。鴨髀肉有燒烤味,再加上marmalade突甜,喚醒味蕾。煙薰腸皮脆,肉汁多多。🥈燒鴨薄餅 🦆🍕$168-北京烤鴨風味;青蔥,醬汁,烤鴨(瘦),加芝士同薄餅,幾特別。小食:🥇四川雞翅🌶️$88-馬來西亞甘香醬炒味濃郁,加上重麻辣味🥵同埋系一條骨嘅燒雞翅,食得好過癮。比起其他算大碟。🥈雞串燒拼盤🌶️🌶️🌶️$108-地獄麻辣,過癮惹味。雞皮脆卜卜,煙煙韌韌。🥉燒雞泡魚乾$68-乾燒嘅雞泡魚乾,沾上日本沙律醬,開心食品😃炸饅頭配咖央$68-咖央再加炸饅頭,甜上加甜。飲品:🥇Durian Kiss 💋-甜榴槤肉汁加酒精,還有特別嘅presentation哦🤫,推介。Cocos Shadow-有爆谷作裝飾嘅酒精飲品。總括:高樓底,歐陸式裝修風格,寬敞,舒服, Bar酒精飲品應有盡有,加上蘇媽蘇媽既星馬泰特選美食,打卡必去嘅地方👍。下次會試嚇BBQ汁燒豬肋骨。
主菜:

小食:

炸饅頭配咖央$68-咖央再加炸饅頭,甜上加甜。

飲品:

Cocos Shadow-有爆谷作裝飾嘅酒精飲品。

• 雞串燒拼盤
  • Durian Kiss
  • 油封鴨腿配煙燻腸
  • 燒雞泡魚乾
2024-03-10 10 浏览
之前經過尖沙咀蘇媽,發現原來前鋪有間bar叫So bar,餐廳喺正蘇媽前面,亦有室外坐位,主要提供酒精飲品同埋小食~我今次帶埋朋友黎飲下酒,先叫左個燒豬頸肉,份量幾多,豬肉肥瘦均,爽口唔太油膩,配埋醬汁辣辣地,好惹味~另外叫左個網上大推既炸饅頭配咖央,本身勁中意食炸饅頭既我見到即刻叫左!第一次食咖央醬好意外,甜甜地口感好豐富,炸饅頭每粒都炸到外脆內軟,十分有驚喜!主食再叫左個BBQ汁燒豬肋骨,好大份😳 豬肋骨大約有6-8條骨,用刀叉好容易拆到骨。肉燒到好淋好入味,配上超大薯角,同埋蘑菇做配菜,配酒一流~最後當然唔小得叫杯Cocktail飲下:Flow: 係一款好有木味既酒,第一次飲呢種配搭好新鮮呢!Princess:係Mocktail,岩哂唔飲得酒既朋友,配有一片果乾,飲落有柚子味,酸甜開胃,值得一試~🍽️ 餐廳名稱:So Bar📍 地點:尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖

最後當然唔小得叫杯Cocktail飲下:
Flow: 係一款好有木味既酒,第一次飲呢種配搭好新鮮呢!

🍽️ 餐廳名稱:So Bar
📍 地點:尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
今日同朋友喺尖沙咀行完街,去咗加連威老道一間叫So Bar嘅酒吧,呢間酒吧同隔籬間叫蘇媽嘅馬來西亞餐廳係連住一齊,入面間餐廳環境好光猛,但出面間酒吧嘅燈光就好昏暗好有氣氛,最啱同朋友食完嘢之後飲番杯酒chill下。我哋嗌咗BBQ汁燒豬肋骨、燒豬頸肉、雞串燒拼盤同兩杯signature cocktail。燒豬肋骨嘅份量好大,肋骨之間嘅肉燒得好腍,用刀輕輕一切就已經切得開,同甜甜地嘅BBQ汁好夾,伴菜亦都有炸得好香口嘅薯角,食完都已經飽飽地。燒豬頸肉都燒得好香脆,肉同油脂嘅分布平均,配上一個酸甜醬中和咗油脂嘅肥膩感。雞串燒拼盤有燒雞皮、土匪雞肉串同地獄麻辣雞肉串各兩條,雞皮燒得香脆可口,食落去好惹味,土匪既味道都好出,但我哋唔係幾食得辣,串地獄麻辣雞肉食左幾粒就已經辣到頂唔順了。Signature cocktail我哋嗌咗Awakeing earl gray同Black and white。Awakeing earl grey上枱時用一個玻璃樽套住杯酒,入面包住佛手柑味嘅煙做煙燻嘅效果,職員打開玻璃樽嘅時候一陣濃烈嘅佛手柑味充斥住成個鼻腔,酒杯上面有一塊檸檬味嘅威化餅,印住杯cocktai

Signature cocktail我哋嗌咗Awakeing earl gray同Black and white。Awakeing earl grey上枱時用一個玻璃樽套住杯酒,入面包住佛手柑味嘅煙做煙燻嘅效果,職員打開玻璃樽嘅時候一陣濃烈嘅佛手柑味充斥住成個鼻腔,酒杯上面有一塊檸檬味嘅威化餅,印住杯cocktail 個名「Awakeing earl grey」,又有印住「SO」字樣嘅冰塊代表So Bar呢間酒吧,成杯酒嘅視覺效果好好,而杯酒係由伯爵茶做蒸餾嘅gin、意大利佛手柑利口酒同夏翠絲利口酒調配而成,高濃度嘅烈酒令呢杯cocktail飲落去嘅時候都幾濃烈,但又略帶柑橘香味同淡淡嘅苦味同花香。另一杯Black and white係用咖啡味vodka同Mr Black冷萃咖啡酒做base,表面有一層可可粉,上面有一層由牛奶同cream打成嘅泡泡,飲落去係充滿咖啡香味嘅酒。呢間bar嘅cocktail都幾有特色,係尖沙咀飲嘢嚟講都係個唔錯嘅選擇!

📍尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
Black and  white
Awakeing  Earl  Grey
Black and  white
2024-03-05 28 浏览
So Bar 之前食過馬來餐廳《蘇媽》,想兩公婆都食過一次,上星期夜晚就約了朋友去一齊食《So Bar》。基本上都是馬來西亞菜做主調,但走Fusion 菜式的路線。當晚,我跟朋友點了這幾個:1)Cocktail : Onlong Gin Fizz 本身我飲雞尾酒喜歡有茶味的,So Bar 這一類的選擇都算多。我點了烏龍茶味的氈酒再加烏龍茶味的泡泡,聽落幾得意的。上枱視覺都幾吸晴,有不少泡沬在面頭,會有淡淡的茶味。幾適合打卡影靚相的。2)燒豬頸肉小食 $68 來說份量都算是合理,與其他泰國餐廳的份量差不多。而且肉質和燒烤的程度都是幾好,彈牙、不會太燶。配上甜酸醬算是一流。3)燒春雞春雞碟旁的炸薯角都香脆,上碟時熱辣辣。春雞有少少乾身的那一種。送酒覺得不賴。4)咖央醬配炸饅頭炸饅頭外脆內軟,感覺大部份都不太熱氣。咖央醬的甜度適中,不過份。已算是不錯。
So Bar

1)Cocktail : Onlong Gin Fizz

2)燒豬頸肉

3)燒春雞

4)咖央醬配炸饅頭
2024-03-04 12 浏览
間唔中去sobar chill下都唔錯,餐廳氣氛都好適合一班朋友一齊傾下偈Flow呢杯cocktail 用左gin做底,飲落酒味較重,散發住淡淡煙薰木味,亦夾雜住清新的烏龍茶味,適合慢慢細味~燒豬頸肉一大碟豬頸肉,豬頸肉爽口彈牙,燒到剛剛好,另配埋泰式辣醬!BBQ汁燒豬肋骨一樣大大碟燒豬肋骨,BBQ汁完完全全包裹住豬肋骨,燒得好入味,仲有炒青菜薯條作配菜,青菜可解肉膩,薯條大大舊,食完真係飽突突~~~

Flow

呢杯cocktail 用左gin做底,飲落酒味較重,
散發住淡淡煙薰木味,亦夾雜住清新的烏龍茶味,適合慢慢細味

燒豬頸肉

一大碟豬頸肉,豬頸肉爽口彈牙
,燒到剛剛好,另配埋泰式辣醬!

2024-02-23
今日就去到尖沙咀的一家馬來風高級酒吧與朋友聚一聚,相信各位都耳熟能詳「蘇媽蘇媽」這家餐廳。這一次去到的酒吧就是蘇媽蘇媽的姊妹餐廳😎酒吧的空間非常寬敞,樓底高聳,在尖沙咀的核心地帶能找到價格合理且環境優秀的餐廳實屬不易😎打卡效果也不錯喔!餐廳提供的菜品充滿馬來風味元素,有傳統的咖央多士,還有XO醬炒意粉,連飲品也帶有濃厚的馬來風味🥰。🌟Cocos shadow $108是一杯可以打卡的飲品,面頭是蛋白泡,加上爆谷作點綴,濃郁的酒味中帶有一點點椰青香味。🌟Espresso tonic $78無酒精飲品,帶有香濃的咖啡香味的梳打,還有一點點酸酸的味道。🌟Scallops with XO Sauces (Linguine) $158XO醬帶子意粉XO醬的香辣風味與帶子的鮮甜及Q彈的意粉完美融合,營造出濃郁的馬來風味,就是帶有一點點辣,更惹味。🌟Grilled Dried Pufferfish $68燒雞泡魚乾味醂賦予了魚乾甜美的風味,同時也增添了淡淡的醇香。經過烘烤後,魚乾的質地變得更脆。😂Grilled Pork Jowl $88燒豬頸肉豬頸肉表面烤得金黃酥脆,內裡保持了豐富的肉汁,獨特調味

🌟Cocos shadow $108

🌟Espresso tonic $78

XO醬帶子意粉

🌟Grilled Dried Pufferfish $68
燒雞泡魚乾

😂Grilled Pork Jowl $88
燒豬頸肉
豬頸肉表面烤得金黃酥脆,內裡保持了豐富的肉汁,獨特調味使得豬頸肉散發出豐富的味道,一定要趁熱吃!