2024-01-05 45 浏览
今晚想食得健康啲~同朋友入咗呢一间试吓餐厅装修好有夏威夷风味,仲有牛油果公仔!好得意!餐厅系自助下单,自助形式,好方便~我同朋友每人叫左一个饭再跟一杯饮品。呢一间餐厅有自己特色风味既bowl,或者可以自己选择食物配搭。1)特式风味碗-香菇素素呢个bowl真系非常丰富,有香菇、枝豆仁、海带芽、豆腐和香葱,搭配上香菇酱油酱汁底部我拣咗沙律菜和珍珠糙饭。我以为成碗都系素为主,唔够饱~所以再另加左藜麦、牛油果、八爪鱼和鲜蟹肉。点知黎到份量好大份!好足!我一个人食唔晒!🫣全部食材都有丰富口感同埋提供了均衡的营养基底。2)自选风味碗另一bowl吞拿鱼为主,搭配酸萝卜、蟹籽、鸡蛋丝和八爪鱼,给人一种豪华的感觉。底部拣左要寿司饭,搭配上鲣鱼酱汁,增添了浓郁的味道。不过,我必须提醒一下,这两个的份量真的非常丰盛,一个人可能吃不完。😆材料新鲜,餐厅主打健康为主,餐厅人员态度友善。唔错~
今晚想食得健康啲~同朋友入咗呢一间试吓

我同朋友每人叫左一个饭再跟一杯饮品。

1)特式风味碗-香菇素素
底部我拣咗沙律菜和珍珠糙饭。
全部食材都有丰富口感同埋提供了均衡的营养基底。

2)自选风味碗

材料新鲜,餐厅主打健康为主,餐厅人员态度友善。唔错~

2024-01-03