2023-04-19
星期日同屋企人去饮茶,呢间酒楼位置方便,环境都几好,有啲海景,坐得几舒服😌而家仲有新张优惠,星期一至日午市有八折优惠,几抵👍🏻鱼肚灌汤饺- 灌汤饺大大只足料,卖相靓,汤头仲有啲鱼肚件添😋X0酱咸水角- 青苹果造型好可爱, XO酱嘅咸水角,真系第一次食,惹味香口👍🏻黑椒牛柳酥- 睇个样以为系普通嘅萝卜千丝素,点知原来里面系满满嘅牛柳粒,黑椒酱汁好好味😋笋尖鲜虾饺- 皮薄馅靓,虾肉爽😋蟹籽烧卖皇- 冬菇猪肉加上虾肉爽口有肉汁👍🏻鱼肚菜苗饺- 鲜虾菜苗饺就食得多,呢个除咗虾仲加埋鱼肚,丰富😍蟹籽春风萝卜肠- 滑滑嘅肠粉包住脆脆嘅米纸,然后里面系甜甜嘅萝卜条,口感十足😍脆米牛松炒饭- 炒饭粒粒分明,牛肉松分量多,牛味几香😋配上粒粒脆米好香口焦糖马拉糕- 马拉糕唔同传统𠮶款,偏向多啲奶黄味道,卖相都几精致😍我哋当甜品食😆
笋尖鲜虾饺- 皮薄馅靓,虾肉爽😋
蟹籽烧卖皇- 冬菇猪肉加上虾肉爽口有肉汁👍🏻