2024-06-04 1867 浏览
喺尖沙咀地铁站A2出口,堪富利士道见到有一间新我将嘅面包舖,俾佢D面包🥖🥨🥐🍞🥯吸引咗入去,花多眼乱,最终拣咗近期大热扁牛角包,千层酥皮蛋挞,咸牛肉蛋挞,Pretzel🥨,Ssourdough Baguette, Paprika & Cheese Puff Baguette。扁牛角包: 食落松脆,好似蝴蝶酥千层酥皮蛋挞:层次分明有蛋香千层酥皮咸牛肉蛋挞:食一个就好饱肚Pretzel:坊间唔系咁多舖头有,多少少盐喺面调味仲好Sourdough Baguette: 食落唔错Paprika & Cheese Puff Baguette: 食落有淡淡烟红椒粉味,质感介乎酥皮同包之间,食落轻盈,冇罪恶感今次买咗$1️⃣3️⃣8️⃣差唔多一餐饭价钱🤣🤣仲试左咖啡☕️价钱由$4️⃣0️⃣up暂时店内没有座位,有张吧枱,可以企喺度饮咖啡同埋食包,不过多数人都take away下次经过再买其他款式试吓

扁牛角包: 食落松脆,好似蝴蝶酥
千层酥皮蛋挞:层次分明有蛋香
千层酥皮咸牛肉蛋挞:食一个就好饱肚
Pretzel:坊间唔系咁多舖头有,多少少盐喺面调味仲好
Sourdough Baguette: 食落唔错

今次买咗$1️⃣3️⃣8️⃣