2023-12-25
📍尖沙咀圣诞烧肉套餐‼️• 油脂满满和牛片😋 -- Beefar’s鹿儿岛烧肉🔥·#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_日本菜 ==========================上星期同@jacstomach去咗呢间位于尖沙咀The Otto酒店入面嘅烧肉店😍最近佢哋新推出二人套餐,当中最有gimmick莫过于系圣诞树造型嘅烧肉拼盘😋------------------------------🎄圣诞二人套餐 $1280⭐️黑鱼籽和牛他他和牛肉质细嫩,非常鲜味😍👍•⭐️圣诞花圈杂锦刺身沙律沙律菜爽脆,加埋新鲜嘅甜虾、带子、蕃茄仔,够晒开胃😋•⭐️蒜香白酒煮蓝青口青口用礼物袋包住,够晒gimmick🤩青口食落蒜味几强,汤底好鲜😝·圣诞烧肉拼盘⭐️是日稀少部位 ⭐️4%奇迹之牛极上牛肋肉⭐️上等牛舌⭐️上等牛后腿肉4款入面,我同朋友都最中意4%牛肋肉~油脂非常丰富,好邪恶😍‼️牛舌都几有咬口😋·🎄烧肉圣诞树⭐️澳洲和牛牛颈脊薄切⭐️上等牛后腿肉薄切⭐️上等牛肩肉牛肉一片片铺喺圣诞树造型嘅架上面~牛肉好大片,肉味浓郁,点埋鸡蛋黄一齐食好正😍·⭐️松叶蟹肉海鲜汤几足料,有大虾、鱿鱼等等😋饮落清清
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_日本菜
==========================
🎄圣诞二人套餐 $1280
⭐️黑鱼籽和牛他他
和牛肉质细嫩,非常鲜味😍👍
⭐️圣诞花圈杂锦刺身沙律
沙律菜爽脆,加埋新鲜嘅甜虾、带子、蕃茄仔,够晒开胃😋
⭐️蒜香白酒煮蓝青口
⭐️澳洲和牛牛颈脊薄切
⭐️上等牛后腿肉薄切
⭐️上等牛肩肉
⭐️松叶蟹肉海鲜汤
几足料,有大虾、鱿鱼等等😋饮落清清哋,解腻啱晒👍
⭐️圣诞最中饼
饼皮香脆,中间夹住焦糖雪糕😍
⭐️日本雪糕任食‼️‼️
井村屋抹茶红豆味麻糬、黄豆牛奶味麻糬、红豆香草味麻糬、明治云尼拿味、日本乐天"爽"
卖相:3.8/5
味道:4.4/5