2021-06-25
呢间系6.12新开嘅cafe💛喺呢个时候创业确实系好难 真心佩服老板趁后生去追梦💭虽然有好多post等住出 但系佢系难得一间我想快啲出嘅🍴啲野食定价真系好平 味道又掂 重点系老板对咖啡好有热诚☕️钟意饮咖啡嘅不妨嚟呢到试吓😌.📌Bagel $50内馅汉堡扒,芝士,罗马生菜同蕃茄🤤佢就系将港式嘅汉堡包变咗做bagel🍔另有一番风味😌最特别系呢到嘅bagel系自家制 好有心思‼️烘完之后好脆卜卜 又做到bagel烟韧嘅口感😍好钟意佢唔系面粉味 食落甜甜地 系好食嘅bagel😚隔离个沙律都唔会hea你 粒切咗做兔仔嘅车厘茄真系好可爱🥗🐰.📌B.O.C Portobello Mushroom $51呢款菜式成本都几高 两粒大啡菇🍄 中间仲酿满烟肉同洋葱粒🥓🧅面头再加埋厚厚嘅焗芝士🧀一啲都唔求其💗口感同成个味道都劲丰富🤤入面仲有番茄酱 有啲似茄汁豆嘅味🍅我个人就认为有少少偏甜 酸番啲会更加清新🤏🏻同埋个酱落得有啲多 因为原本大啡菇已经好juicy 而家咁成旧整体就太湿🤣.📌Hand Drip $80一共有八款咖啡豆可以拣 今次拣咗Ethiopia Halo Beriti🥰虽然我唔系好识品咖啡 但系老
📌Bagel $50
📌Hand Drip $80
一共有八款咖啡豆可以拣 今次拣咗Ethiopia Halo Beriti🥰虽然我唔系好识品咖啡 但系老板都好耐性咁逐只豆介绍比我听 仲一边冲一边讲 完全睇到佢对咖啡嘅爱😎第一次饮咖啡系磨完豆之后可以闻吓 然后先慢慢滴比客人饮 唔错👍🏻