2024-12-04
今日嚟到尖沙咀食泰国嘢星期一至六嘅午市套餐都几抵食我哋点咗两个餐,追加咗一啲小吃,同埋甜品先嚟嘅系鸡肉串烧,鸡烧得香口,而肉质仲系保持水份,加上香浓嘅沙嗲酱汁味道非常配合。随著串烧仲放上青瓜淹菜,更清新开胃芥兰苗配合埋似xo酱嘅马拉盏酱汁好好味,鲜味够出炒金边粉酱汁配搭不错,每一啖都充满住恰当份量的酱汁,同埋都炒得好足火喉;而且有三只大虾喺上边,更锦上添花白雪雪嘅白鸡肉好滑,肥瘦适中,配搭住微酸酱汁一齐食,更带出泰式海南鸡嘅风味。加埋饭有轻轻嘅鸡汁味道,再加埋青瓜,配搭得唔错炸鸡都几香口,连埋酸酸甜甜嘅泰式辣酱感觉不错。但比较起上嚟,我哋都较喜欢白鸡食完饭再饮埋个胡椒鸡汤,感觉系一个完整嘅套餐😊而家冻冻地嘅天气饮更加温暖芒果糯米饭非常好味!虽然而家冬天,的确不及夏天芒果的浓甜,但也用了大大片嘅多汁芒果而糯米饭烟烟韧韧,充满椰汁香味,再加上脆豆喺上边同埋适当嘅咸味,令到椰汁及糯米香更突出。泰式奶茶味道配合得好好,跟餐唔使加钱就有得饮😊😊😊好抵美禄得好浓郁好饮,我地点左走糖健康啲,但系本身都有美绿的微微甜味两杯饮品嘅份量都几大杯!就算多冰,但本身饮品味道就好够浓郁😊整体嚟讲,呢个价钱嘅午餐
星期一至六嘅午市套餐都几抵食
我哋点咗两个餐,追加咗一啲小吃,同埋甜品
芥兰苗配合埋似xo酱嘅马拉盏酱汁好好味,鲜味够出
泰式奶茶味道配合得好好,跟餐唔使加钱就有得饮😊😊😊好抵
两杯饮品嘅份量都几大杯!就算多冰,但本身饮品味道就好够浓郁
😊
整体嚟讲,呢个价钱嘅午餐绝对抵食,感觉都有好多附近返工嘅职员过嚟食,证明是性价比高嘅餐厅