2023-12-28 11 浏览
今日同妈妈系尖沙咀整野,见到呢间甜品店,甜品店门口系简约的中式风格的古代窗花作主题,几有特色。入面食的系甜品和一些小食。我地都食左饭饱饱地,所以今次只食左甜品和半只酒香蛋。凤凰马蹄露好味指数🤤🤤🤤🤤🤤呢个凤凰马蹄露用料虽然简单,但煮起来都好考功夫架!马蹄露清爽带有清甜味,煮得唔大结又唔太稀,刚刚好,好好味!嫩香蛋白杏仁茶好味指数🤤🤤🤤🤤🤤嫩香蛋白杏仁茶,喺啲甜品当中绝对系个出色嘅选择😋!首先,啲杏仁茶质地细滑,饮落去就好似丝绸咁滑嘅口感,满满嘅杏仁香气好扑鼻。啲杏仁茶系用咗真材实料,每一啖都食得出杏仁嘅纯正同新鲜,啲香味留喺口腔好耐都唔会散去👍。而家讲吓个蛋白,食落嘅时候啲蛋白同杏仁茶融合,质感仲要滑过先前,每一啖都系咁滑咁香,令人食完之后仲企喺心口。嫩香蛋白杏仁茶一饮入口就觉得身心都暖笠笠嘅,非常适合喺凉凉嘅天气入面饮。而且,呢款甜品又唔系好甜,能够保留杏仁茶嘅原味,饮得出天然嘅香甜,系种健康嘅甜!简直系冬日里暖心嘅一杯🥣,好啱同亲朋好友一齐分享,共叹这份暖意。酒香蛋🥚酒香蛋鲁得好有酒香味,蛋黄仲系流心嘅,极重蛋黄香味。
凤凰马蹄露
好味指数🤤🤤🤤🤤🤤
嫩香蛋白杏仁茶
好味指数🤤🤤🤤🤤🤤

酒香蛋🥚
酒香蛋鲁得好有酒香味,蛋黄仲系流心嘅,极重蛋黄香味。