2024-11-05
德美寿司(尖沙咀) 首先讲下海胆鱼生饭,碗里面有一层香喷喷嘅米饭,上面铺满咗新鲜嘅海胆,味道真系一流!海胆嘅质感滑溜溜,入口即化,带有一种淡淡嘅海味,搭配米饭,简直系完美。再淋上少少酱油,味道更加提升,真系食到口水直流。而吞拿鱼鱼生饭都好吸引,里面有吞拿鱼、三文鱼鱼子同埋带子,颜色缤纷,视觉上已经令人食欲大增。吞拿鱼肉厚实,味道鲜美,三文鱼鱼子则系柔软多汁,带子就更加系鲜甜无比,咬落去有啲弹性,食到每一口都感受到海鲜嘅鲜味。两款鱼生饭都有自己嘅特色,我个人比较钟意海胆鱼生饭,因为海胆嘅味道实在太吸引。无论点都好,两款都值得一试,特别系对海鲜有兴趣嘅朋友,千万唔好错过呀!价钱:$ 400分数:8.5/10地址:尖沙咀厚福街8号H8 5楼#美食 #hkfoodie #hkfood #food #美食推荐 #美食推介 #香港美食 #hkig#德美寿司#德美寿司(尖沙咀)#尖沙咀
价钱:$ 400
分数:8.5/10