2024-05-06
周末同朋友去咗尖沙咀打边炉倾下计,真系好开心!呢度嘅环境舒适,仲有宫廷嘅感觉,令人好放松。.首先,我地试咗火锅汤底嘅椰子醉鸡,而且仲有半只鸡呀!呢个汤底养生又滋补,椰子同鸡肉嘅结合,带嚟浓郁嘅汤汁同鲜甜嘅口感,真系好开胃。.接著,我地试咗黑豚肉猪卷。黑豚肉嫩滑多汁,配埋猪肉卷,口感丰富。每一口都带嚟猪肉嘅鲜美同黑豚肉嘅独特风味,好美味。.另外,我地仲试咗鲍鱼刺身、手工韭菜饺、豆腐同唐生菜。鲍鱼刺身新鲜爽脆,韭菜饺皮薄馅多,豆腐滑嫩,唐生菜清爽脆口。每一样都带嚟丰富嘅口感同鲜美嘅味道,令人食得好过瘾。.整体而言,呢度嘅打边炉真系一个值得推介嘅地方。唔单止食物丰富多样,环境舒适仲有宫廷feel,真系好适合同朋友聚餐。如果你想享受一个舒适又美味嘅打边炉体验,就记住嚟呢度一试,一定会有一个愉快嘅用餐体验!