2014-05-03 514 浏览
如果唔系呢头番工,都几难发现呢间新开张的土耳其小店!附近几条街都比韩风炸鸡攻陷,而漆咸围依然保留其独有的宁静。晚上微凉灯光泛黄,与友人坐小巷露天位置,隔离枱咁啱系一枱土耳其男人,听住佢地讲土耳其话,坐街边叹土耳其咖啡和烟,望吓稀少嘅途人,真系好有当年系土耳其街头嘅感觉!土耳其烧烤系主打,烧羊肉 juicy 香口,冇膻味,点乳酪酱、土耳其辣椒酱都好味。首推嘅系烧䲝鱼!鱼够新鲜,肉质嫩滑唔「鞋」,烧得刚好!鱼皮烤得香口!榨半个柠檬汁上面,鲜味到无朋友!我唔太食鱼的都食唔停。仲点咗扁豆汤,加柠檬汁、黑糊椒粉,用面包点汤食。沙律系必叫的,因为蔬菜嘅清新可以平衡烧烤的 heavy 感觉。饭后来杯土耳其红茶,为惬意的一餐画上完美句号

仲点咗扁豆汤,加柠檬汁、黑糊椒粉,用面包点汤食。

饭后来杯土耳其红茶,为惬意的一餐画上完美句号

• 烧鱼