2023-10-21 32 浏览
今日同朋友嚟咗尖沙咀食饭,呢排都一直好想食日本菜 我哋今晚去咗一间居酒屋食饭餐厅叫居酒屋姫 ,餐厅嘅环境就唔系好大,但系装修好温馨 而且座位都坐得好舒服㗎👍🏻-我哋今晚叫咗严选季节特上六款刺身盛合$558有北海道海胆刺身 好新鲜鲜甜,另外有赤身,冇乜根食落入口即溶👍🏻,日本象拔蚌,好爽脆 另外仲有池鱼 少少爽爽地 而且系经过调味 少少酸酸地好开胃💖,再嚟系脑天肉 飞鱼嘅精髓之一 充满油脂 比较滑身,最后当然系介绍重头戏嘅香箱蟹 经过厨师嘅细心起肉 每一啖都啖啖肉 而且劲多膏 好享受😘💯-鸡翼$50烧到皮脆肉嫩,非常之香口👍🏻,个鸡皮好薄好脆💯-塩烧黑豚腩$40用咗五花腩肉 肉同埋肥膏分布得啱啱好,一层层 连平时唔太钟意食肥嘅我 今次竟然接受到😋 再配上少少芥末酱 同埋葱 真系好好食烧得劲juicy💯💯-北海道云丹紫苏鱿鱼卷$78面头仲有啲黑鱼子嘅点缀😘👍🏻,而且鱿鱼介到一格格,刀工上好细致 鱿鱼新鲜 配上入边嘅紫苏叶 都几夹㖞 呢道𩠌系我第一次食👍🏻真系几唔错😋-海胆三文鱼籽釜饭$238面头满满嘅三文鱼子同埋海胆 热辣辣望落已经好吸引 职员等我地影相后仲主动帮我哋捞好个饭 佢哋真系好细

餐厅叫居酒屋姫 ,餐厅嘅环境就唔系好大,
但系装修好温馨 而且座位都坐得好舒服㗎👍🏻
我哋今晚叫咗
严选季节特上六款刺身盛合$558
鸡翼$50
烧到皮脆肉嫩,非常之香口👍🏻,个鸡皮好薄好脆💯
塩烧黑豚腩$40
烧得劲juicy💯💯
北海道云丹紫苏鱿鱼卷$78
海胆三文鱼籽釜饭$238
面头满满嘅三文鱼子同埋海胆 热辣辣
望落已经好吸引 职员等我地影相后仲主动帮我哋捞好个饭 佢哋真系好细心👍🏻 我地劲钟意个饭 好creamy😘😘 啱啱好一人一碗 食完真系觉得好满足💖
清酒煮蚬$128
蚬肉大大只 而且好重酒味 下面仲有啲杂菇
令蚬肉嘅汁 深晒落啲菇到,牛油味亦都好香👏🏻
烧羊t-bone 烧得好惹味 入边仲系好粉嫩
有少少膻 外皮烧得好香脆 💯