今日同朋友喺尖沙咀The One行完街,想揾餐厅食lunch,见到「古今二」就谂起之前喺其他分店食过,佢有好多款特色卷物,之前只系试过几款,所以今次都拣咗呢一间餐厅试埋其他款式。我哋嗌咗日式麻酱豆腐沙律、黑豚猪颈肉串烧、盐烧白鳗、火山同东京爆脆。沙律有滑豆腐、蟹柳、蟹籽同沙律菜,蔬菜食材新鲜,开胃消暑;黑豚猪颈肉烧得好香口,咬落去充满油脂又爽口,烧汁嘅调味啱啱好;白鳗炭烧完之后,仍然保持到鱼油同鱼身嘅嫩滑,而且食落冇鱼骨;火山系一个充满视觉享受嘅卷物,职员上菜时会将伴碟两旁嘅盐粒点火,而卷物堆就会喺碟嘅中间,营造出一个「火山」嘅画面,卷物入面有带子、牛油果、蟹柳同蟹籽,份量充足,口感饱满;东京爆脆一个系一个馅料相对较少嘅卷物,只有吞拿鱼同蟹柳,不过配上酱汁同洒喺表面嘅飞鱼子,仍然有爆脆嘅感觉。📍尖沙咀弥敦道100号The ONE 5楼502号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀弥敦道100号The ONE 5楼502号舖
位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊