2022-06-02 257 浏览
自己一个闲逛喺尖沙嘴街头,谂紧食咩好之济就见到台坊呢间铺头,入到去先拣好餐点,再出去收银落单,比完钱就可以返埋位等嘢食~🤤盐酥鸡肉燥饭($60)🍗用纸兜装住一上枱会觉得份量唔太多,好彩原来都食得饱,劲热辣辣,炸鸡有五粒,有汁唔会干晒身,都几够脆,调味香🤤可惜部分位置有少少鞋口难咬😢呢个饭话明系肉燥饭,所以啲肉燥食上去唔系平时食台式餐厅鲁肉𠮶阵香料味,比较似家常菜,不过都几好食,甜甜地,想要更加多等我唔洗省住食,不过又明嘅…好多铺头都比好少,至少呢间够捞全个饭😋白饭方面,煮得几好,粒粒分明有咬口,唔会烂晒变一大pat饭咁珍珠奶茶(跟餐+$8)🧋热饮少甜一上枱就感觉到佢真系劲劲劲热,要打开盖慢慢食完个饭先易入口少少,感觉佢应该系煮到滚晒,杀菌真系一流,饮落有茶香,奶味一般,甜度唔算太甜,珍珠几好咬,咬入去有甜香,以堂食跟餐嘅珍珠奶茶嚟讲水准几唔错🤩环境方面,铺面比较细,好彩今日自己食,求其有个空位就坐得,对住墙食都几好,可以唔洗望人咁尴尬,不过枱面有少少细,我谂呢间铺头都系预人食快餐或者叫外卖,见到都有好多打工仔叫外卖,不过餐厅位置细,佢哋企晒喺餐厅入面等都对堂食嘅人嚟讲有少少压力😵‍💫(

盐酥鸡肉燥饭($60)🍗

盐酥鸡肉燥饭

珍珠奶茶(跟餐+$8)🧋热饮少甜

环境方面,铺面比较细,好彩今日自己食,求其有个空位就坐得,对住墙食都几好,可以唔洗望人咁尴尬,不过枱面有少少细,我谂呢间铺头都系预人食快餐或者叫外卖,见到都有好多打工仔叫外卖,不过餐厅位置细,佢哋企晒喺餐厅入面等都对堂食嘅人嚟讲有少少压力😵‍💫(后尾有企返出街就好啲),临食饱时就开始多人啲,要开始搭枱噜,快快食完快快走

💸埋单$68,一个饭一杯珍奶,以尖沙咀价嚟讲都几抵食,可以再战😚

盐酥鸡肉燥饭