2024-03-01 21 浏览
朋友带我过黎加连威老道食美食,话呢间餐厅的食物好有水准。餐厅主打中菜糖水和小食,每一样都好好味!最近天气越来越冻,一于就叫D暖笠笠的甜品食,再叫左佢地6款小食。黄金番薯姜王糖水充满姜味,食落去非常暖胃,番薯🍠又香又甜,煮到软绵绵,真心极度超级好味,而且番薯又饱肚,冬天食真系一流。南北杏炖津梨食完真系润喉到不得了!南北杏炖津梨颜色非常靓非常清澈,材料非常足,有好香的梨味,味道清甜,饮落去好舒服!🩷香脆大虾球够哂弹牙,虾🦐味鲜甜,外面炸到香脆极惹味。🩵香脆迷你鱼胶春卷外脆内Q弹,有口感又够滋味,得一条点够呀!🧡港式咖喱角咖喱味香到不得了,入面满满的咖喱香要爆发出来咁,非常吸引人。💜香脆粤式嫩云吞,入面包满鱼肉馅,外皮又薄又香脆。🖤酒香鸡翼酒味清香,皮爽肉嫩,非常好味。💚沙姜玫瑰脆鸡球,蒸的就食得多,炸旳真系第一次食。