2023-12-15
尖沙咀最近开咗一间YA鸭餐厅🍴,由于佢嘅地理位置好方便,亦都非常邻近我公司附近,所以lunch 时段就嚟咗呢间餐厅!⋆。˚☆✩˚。⋆古法柱侯牛腩饭古法柱侯牛腩饭真系要试下👍!首先,牛腩嘅部位已经几吸引,食落去有肉香又加埋胶原蛋白,整个口感多层次😊。返正题,牛腩先系汁中炆到软烂,每一块都入味。咬一口,肉香四溢,酱汁味道就好似渗透晒去肉里面,令人忍不住要再嚟一口😋。柱侯酱嘅甜咸适中,再配上滑溜溜嘅牛腩,完全系一个美味嘅结合😍。再嚟就系饭,又香又软,每粒饭都攞到牛腩嘅酱汁,食落去真系酱酱香👌!而牛腩嘅温暖感觉,对于呢个冷冷嘅天气,真系冇得挑剔🥰。无论你系食肉一族,定系单想试吓新嘢,呢道古法柱侯牛腩饭,都值得你去挑战!⋆。˚☆✩˚。⋆旧时走鬼档辣鱼蛋最钟意食辣鱼蛋嘅,非常欣赏佢哋呢度嘅鱼蛋嘅口感好弹牙,佢哋嘅秘制辣汁真系好正宗!⋆。˚☆✩˚。⋆麻辣大肠拼金钱肚捞粗好钟意佢哋呢到嘅麻辣香味调得啱啱好,大肠同埋金钱肚食落去就有麻辣嘅风味,大肠同埋金钱肚都住得好软好淋!
⋆。˚☆✩˚。⋆古法柱侯牛腩饭
古法柱侯牛腩饭真系要试下👍!首先,牛腩嘅部位已经几吸引,食落去有肉香又加埋胶原蛋白,整个口感多层次😊。返正题,牛腩先系汁中炆到软烂,每一块都入味。咬一口,肉香四溢,酱汁味道就好似渗透晒去肉里面,令人忍不住要再嚟一口😋。柱侯酱嘅甜咸适中,再配上滑溜溜嘅牛腩,完全系一个美味嘅结合😍。再嚟就系饭,又香又软,每粒饭都攞到牛腩嘅酱汁,食落去真系酱酱香👌!而牛腩嘅温暖感觉,对于呢个冷冷嘅天气,真系冇得挑剔🥰。无论你系食肉一族,定系单想试吓新嘢,呢道古法柱侯牛腩饭,都值得你去挑战! ⋆。˚☆✩˚。⋆旧时走鬼档辣鱼蛋
⋆。˚☆✩˚。⋆麻辣大肠拼金钱肚捞粗