2019-06-22 91 浏览
喺尖沙咀一向都唔愁揾唔到野食😤基本上周围都系食肆🤗经过上网check过,所以嚟咗呢间食日本🇯🇵菜😆😆呢到充满旧式和风嘅风格,主要用咗木嚟做装修,更添一重风味🤓虽然呢度名叫炉端烧,不过今次都冇乜叫到,反而叫番啲普通日本菜式😂😂因为好似仲吸引到我🤣金目鲷一夜干($148)呢条金目鲷经过一夜时间腌制及风干,再经过烧烤既煮味,鱼皮脆卜卜,鱼油并没有经风干而无哂😳,而且啲鱼肉咸得又带到鲜味,确实系几有吸引😘送酒一流🤩烟肉芝士奶油意大利面($128)估唔到食日本野都有意大利面拣,而且我仲因为俾佢menu𠮶个样吸引到,即刻嗌埋🤣🤣虽则卖相系俾menu逊色,但系呢个意大利面确实好味,浓浓芝士奶油包围住每一条意大利寛条面,啖啖都洋溢满足既感觉☺☺串烧:鸡翼($30)鸡肩肉($28)鸡肾($28)呢到有九洲产铭柄鸡(华味鸟)串烧食,虽然都系第一次听,但都俾佢menu吸引咗叫咗嚟食,啲肉烧得啱啱好,外面有微微既炭焦令到佢有啲油香味出嚟,有肉汁喺入面😉但我确实食唔出佢同普通鸡有咩分别🤣🤫蟹味噌甲罗烧($78)嚟到始终都要拣吓炉端烧食吓,呢次拣咗甲罗烧😚无他既,我觉得佢真系再经济又实惠既选择,慢慢舀嚟食,确实都

金目鲷一夜干($148)

烟肉芝士奶油意大利面($128)

串烧:鸡翼($30)鸡肩肉($28)鸡肾($28)

蟹味噌甲罗烧($78)
嚟到始终都要拣吓炉端烧食吓,呢次拣咗甲罗烧😚无他既,我觉得佢真系再经济又实惠既选择,慢慢舀嚟食,确实都可以食到唔少啖,而且将蟹肉蟹膏鹌鹑蛋捞埋一齐食,啖啖啲蟹味都好出,够哂霸道🥳,两人一只就啱啱好,如果食太多会惊食到麻木哂😫
呢度环境似啲居酒屋,同朋友一齐食吓野,吹下水,确实系几正👍🏻👍🏻

• 北海道蟹盖蟹肉蟹膏烧
  • 烟肉芝士奶油意大利面