2022-01-25
想揾间餐厅同朋友聚会倾计的话,尖沙咀哩间新开三个月嘅餐厅就啱晒🤟🏻主打地中海菜,lunch menu分别有Set Lunch (3 course), Set Executive (4 course), Set Deluxe (4 course)🌟当日同朋友叫左两个Set Lunch(3 course),各包一份头盘、主菜、甜品同餐饮🥤|Set Lunch $128 ▽AppetizerMediterranean Caesar Salad 同一般凯撒沙律差唔多,比较惊喜嘅系沙律入面有唔少烤鸡丝🍗▽MainMargherita Pizza 玛格丽特披萨 上嘅时候已经闻到好香好浓味🌿披萨系薄脆型,批边有少少㶶但唔影响味道,好似咬饼干咁🤓Spaghetti Alio-Olio 香蒜橄榄油意粉蒜香味浓郁,意粉软硬度适中🥰唔会特别油腻食完个口唔舒服咁👍🏻朋友觉得有啲太咸了😞▽DessertBanana Meah 香蕉麻糬比较失望😥其实系蛋白脆饼面头加whipped cream同水果,侧边伴柠檬汁,冇麻糬嘅成份,蛋白脆饼可能焗唔够或者放太耐,serve嘅时候已经完全
|Set Lunch $128
▽Appetizer
Mediterranean Caesar Salad
同一般凯撒沙律差唔多,比较惊喜嘅系沙律入面有唔少烤鸡丝🍗
▽Main
Margherita Pizza 玛格丽特披萨
Spaghetti Alio-Olio 香蒜橄榄油意粉
▽Dessert
Banana Meah 香蕉麻糬
比较失望😥其实系蛋白脆饼面头加whipped cream同水果,侧边伴柠檬汁,冇麻糬嘅成份,蛋白脆饼可能焗唔够或者放太耐,serve嘅时候已经完全淋晒变到好黏口,好难嚼😞反而水果同cream同柠檬汁嘅配搭好好 清新好味💖