2025-01-24
有一排冇食afternoon tea,今次特登拉埋朋友嚟尖沙咀Red Mamma Mia度食下午茶,佢哋嘅Tea Set同埋三文鱼塔其实系限量供应,今次嚟正好都仲有High Tea Set $318叫咗一份休闲下午茶套餐,套餐配料丰富,包括有玛德莲蛋糕、费南雪、芝士麻薯、布朗尼、抹茶同埋原味scone、三文治以及三文鱼挞,另外仲有两款蛋糕,分别系西柚柚子芝士蛋糕同埋栗子蛋糕。咁多款甜品之中,觉得抹茶scone几好食,微甜松脆西柚柚子芝士蛋糕味道都唔错,芝士蛋糕本体上面有西柚果肉,蛋糕入面就有柚子蓉,芝士蛋糕本身系香甜嘅味道,但系加埋外面酸甜嘅西柚果肉同埋明显酸味嘅柚子蓉,正好平衡成个蛋糕嘅酸甜度烟三文鱼沙律层塔 $188沙律层塔有三层架,由上至下分别系烟三文鱼、蕃茄、生菜、芝士,另外亦都有面包同埋牛油,烟三文鱼份量都有六七块,份量都唔少,面包加埋牛油、酱、配料,食落好清新橙汁咖啡 $55黑芝麻燕麦奶 $54黑芝麻燕麦奶味道香甜,橙汁咖啡味道带酸苦,正好配合afternoon tea食啱啱好
High Tea Set $318
咁多款甜品之中,觉得抹茶scone几好食,微甜松脆
烟三文鱼沙律层塔 $188
橙汁咖啡 $55