2025-02-06
天气冻就梗系要去食火锅啦!朋友介绍咗一间好特别嘅火锅店,话餐厅火锅汤底都系即刻手工制造。于是就约埋一齐去试吓!我哋今次就叫咗火焰沙白蟹锅汤底!店员会首先炒一炒海鲜,再点起火焰,之后再落汤底。汤底滚起之后就可以打边炉!手打芝心牛丸牛丸非常弹牙,一咬开芝士馅就已经爆晒出嚟!牛丸加上咸咸嘅芝士真系好好食!手打咸蛋黄虾丸虾丸亦都相当弹牙,一咬有浓浓嘅咸蛋黄香味,呢个组合非常特别!香煎鹅肝墨鱼丸墨鱼丸入面包住鹅肝,呢个组合之前都未见过,食落口都几特别。台湾蛋饺蛋饺蛋香味都几浓郁,仲吸满晒汤汁,味道层次非常丰富好好食😋蛋饺口感都几扎实👍🏻花雕醉鸡件(半只)花雕醉鸡份量几多,亦都非常新鲜,酒香味浓郁,煮熟之后,鸡肉都非常肉嫩多汁!串烧 美国安格斯牛小排除咗打边炉之外,餐厅仲有供应串烧!今次就试咗安格斯牛小排。肉质非常软嫩,一啲都唔韧又多汁juicy,熟度啱啱好!
手打芝心牛丸
手打芝心牛丸
手打咸蛋黄虾丸
香煎鹅肝墨鱼丸
墨鱼丸入面包住鹅肝,呢个组合之前都未见过,食落口都几特别。
台湾蛋饺
台湾蛋饺
花雕醉鸡件(半只)
花雕醉鸡件(半只)
美国安格斯牛小排
串烧 美国安格斯牛小排