2021-11-22
放工经过中港城,见到依间台式餐厅怖置得好靓,就比佢吸引左入去食晚餐喇!门口有个打卡位~岩晒充满少女心既朋友餐牌选择有好多~面类,饭类,小食,饮品都好多选择,仲有台式火锅同大闸蟹食!不过我地就决定试下最基本既台式食物~餐厅系使用手机落单,所以非常方便竟然有凤梨酥叫!仲系可以2件咁叫凤梨酥好好味,唔会太甜,外皮又够酥脆三盛红烧牛肉面分别有腱心牛肉,牛腩同牛丸~每一样都好充满住牛味腱心牛肉好淋好嫩滑~牛腩亦唔会韧够淋,牛丸爽口弹牙又够juicy汤底都好浓味,面条都唔错盐酥鸡排卤肉饭鸡排好香脆呀!而且好大份~落咬口入面依然充满肉汁,鸡肉够嫩滑,好味卤肉饭亦都好好味,令人一啖接一啖好快就食晒成碗饭麻辣鸭血 - 辣度足够,鸭血够嫩,好味!豆腐吸晒D辣汁,非常惹味椒盐花枝丸- 大大粒,外脆内弹牙!入面有大大粒既鱿鱼粒增强口感现造煎饺子都好好食呀~外表煎得微脆,入面又好juicy~所以食果阵要小心爆汁呢~另外我地仲嗌左2杯野饮,分别系仙草冻奶茶同芝士奶盖阿华田2杯都好饮呀~同系出面既台式手摇店无分别~赞依间餐厅推介比大家~抵食又方便!食物又好味,服务又周到下次系尖沙咀谂唔到食乜不彷试下依间
门口有个打卡位~岩晒充满少女心既朋友
不过我地就决定试下最基本既台式食物~
餐厅系使用手机落单,所以非常方便
竟然有凤梨酥叫!仲系可以2件咁叫
凤梨酥好好味,唔会太甜,外皮又够酥脆
三盛红烧牛肉面
分别有腱心牛肉,牛腩同牛丸~每一样都好充满住牛味
汤底都好浓味,面条都唔错
盐酥鸡排卤肉饭
鸡排好香脆呀!而且好大份~
落咬口入面依然充满肉汁,鸡肉够嫩滑,好味
卤肉饭亦都好好味,令人一啖接一啖好快就食晒成碗饭
另外我地仲嗌左2杯野饮,分别系仙草冻奶茶同芝士奶盖阿华田
2杯都好饮呀~同系出面既台式手摇店无分别~赞
依间餐厅推介比大家~抵食又方便!食物又好味,服务又周到
下次系尖沙咀谂唔到食乜不彷试下依间