前排有个朋友send 左相比我话尖沙咀有间虾汤底拉面好好食,海鲜唔贵又大。我睇相都觉得好吸引,今日专程去食。去到附近揾左阵见到唔小人排队,据我朋友讲大概排半个钟至九个字。店员会拎啲水比排紧队既人,相当贴心。系入去前有块牌可以填选择,拣刀削或拉面,葱量,加配海鲜,我地食个日系珊瑚蚌(售韾)同青口,最后叫左鲍鱼同青口同蚝。朋友建议我哋试刀削面,但我食完钟意拉面多啲,海鲜系冻上,一食落口感觉好新鲜,唔系好急冻或冰鲜,个汁腌得好好,鲍鱼淋多少少会更好,青口好大只唔腥,一份有5只,蚝更加系重点推荐,够大只唔腥唔水,呢个价钱真系好抵。讲返个面,汤底好味,完全唔系味精汤,靠材料时间同心机熬出嚟,本身跟个三只虾都爽口唔梅,整体来讲系比拉面耽误左既海鲜店。
2025-01-04