2018-10-20
今日同男朋友系尖沙咀行街,突然兴起想食自助餐,就去Mira Yamm碰碰运气点知都系迟来一步。心灰意冷之际揾到山景阁,见近近地就行过去睇睇。餐厅系天文台道,诺士佛台交界,要往上走一小段路而已,入到去已经爆左大半个场,估唔到偏僻得黎都多人揾到。侍应安排左仅余一张既corner table,餐厅坐位间距合适,安静方便倾偈,坐低饮杯水就开餐!- 必食热盘羊扒,羊骚味够,有啲脂肪,食两三块够过口瘾- 其他热盘有印尼炒饭,越式春卷,咖哩牛腩等,款式都几多,啱晒唔多食生嘢嘅我- 开胃小食麻辣鸡肾,唔算太辣但食落几开胃!- 海鲜区:如果你系钟意食虾蟹青口等等,呢个价钱绝对系抵食,净系虾都扫左两大碟,不过要快手拎,出场无耐就好快清- 甜品/饮料:除左盒装雪糕外(记得个牌子都不错),仲有pancake同多款蛋糕,味道亦不俗!👍埋单每个人约400左右,晚市buffet嚟讲性价比算唔错👏
- 必食热盘羊扒,羊骚味够,有啲脂肪,食两三块够过口瘾
- 开胃小食麻辣鸡肾,唔算太辣
但食落几开胃!
埋单每个人约400左右,晚市buffet嚟讲性价比算唔错👏